Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνέχιση της καταστολής

Από τις χτεσινές διαδηλώσεις στο Καράτσι

Associated Press

Από τις χτεσινές διαδηλώσεις στο Καράτσι
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Συνεχίζονται οι μαζικές συλλήψεις και η απαγόρευση πολιτικών συγκεντρώσεων στο Πακιστάν, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαμαρτυρίες που διοργανώνονται από τη συμμαχία των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τη νομική κοινότητα με την απαίτηση της επαναφοράς των δικαστών που είχε διώξει ο πρώην Πρόεδρος, Περβέζ Μουσάραφ.

Οι αρχές της χώρας απαγόρευσαν τη συνέχιση της διαμαρτυρίας στο Σιντ, ενώ δεκάδες συλλήψεις νομικών και πολιτικών ηγετών έγιναν στην Βορειοδυτική Πλευρά της χώρας (North West Frontier Province - NWFP), και σύμφωνα με το «BBC» οι αρχές συνέχισαν και χτες τις επιδρομές τους στην περιοχή και υπάρχουν πληροφορίες ότι αρκετά στελέχη αντιπολιτευόμενων κομμάτων και νομικοί έχουν σπεύσει να κρυφτούν, για να αποφύγουν τις συλλήψεις.

Οι διαδηλώσεις αποτελούν μέρος της λεγόμενης «μεγάλης πορείας», διάρκειας τεσσάρων ημερών, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τη Δευτέρα, μπροστά στο κοινοβούλιο της χώρας με καθιστική διαμαρτυρία. Σύμφωνα με τους διοργανωτές των διαδηλώσεων, πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν ήδη συλληφθεί ή βρίσκονται υπό κατ' οίκον περιορισμό.

Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ απηύθυνε κάλεσμα στους διαδηλωτές ναα επιχειρήσουν να φτάσουν στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ και με άλλους τρόπους είτε σε μικρές ομάδες είτε μεμονωμένα. Ουσιαστικά, οι αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Ισλαμαμπάντ, σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα» επιβάλλοντας τη λεγόμενη Διάταξη 144 - που απαγορεύει την συνάθροιση πάνω από τεσσάρων ατόμων, δημόσιες συγκεντρώσεις και τη χρήση ή κατοχή όπλων. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Ταχίρ Αλαμ Κχαν, το μέτρο αυτό πάρθηκε με πρόσχημα τη διασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας μετά από πληροφορίες που κατέχει η αστυνομία σχετικά με την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης μπροστά στη «μεγάλη πορεία» της Δευτέρας.

Τέλος, σε 22 ανέρχονται οι νεκροί από την προχτεσινή επίθεση αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε στρατόπεδο εκπαίδευσης στην περιοχή Κουράμ, του βορειοδυτικού Πακιστάν. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, πρόκειται για στρατόπεδο της «αλ Κάιντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ