Κυριακή 15 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παιχνίδια στις πλάτες των μικρών ΕΒΕ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η «αναταραχή» για το πρόγραμμα εγγυοδοσίας του ΤΕΜΠΜΕ συνεχίζεται, καθώς πολλοί «μικρομεσαίοι» τρέφουν ακόμη την αυταπάτη ότι δρομολογήθηκε για τη... στήριξή τους.

Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης βγαίνει στα ραδιόφωνα να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική και προχτές δήλωσε ότι έχουν εγκριθεί δάνεια σε 16.000 επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, παρά τα όσα λέγονταν για την «αποτυχία» του προγράμματος.

Βεβαίως, αυτά τα δάνεια έχουν προωθηθεί σε επιχειρήσεις με κερδοφορία τα τρία τελευταία χρόνια, οι οποίες εκπληρώνουν και τα υπόλοιπα αυστηρά κριτήρια των τραπεζών και χρειάζονται χρήμα για να επεκτείνουν τις δουλειές τους αυτές τις δύσκολες ώρες.

Οι «άλλες» επιχειρήσεις, των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, που χρειάζονται κάποια ενίσχυση για να τα βγάλουν πέρα, είναι εκτός των άμεσων ενδιαφερόντων της κυβέρνησης.

Η οποία συνεχίζει, παρ' όλα αυτά, να μην ενημερώνει για το πόσες χιλιάδες αιτήσεις έχουν γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος και πόσα δάνεια έχει δώσει η κάθε τράπεζα.

Οπότε: Κάποιος μικρός ΕΒΕ που έχει ζωτική ανάγκη να χρηματοδοτηθεί για να επιβιώσει, ας το ξεχάσει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ