Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ
Αφετηρία νέων αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς

Με τη μαζική και αγωνιστική τους παρουσία στο Κιλελέρ οι μικρομεσαίοι αγρότες έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας να κλιμακώσουν τους αγώνες τους

ΑΦΕΤΗΡΙΑ των νέων αγροτικών αγώνων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής που οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα και στη φτώχεια και προσφέρει τεράστια κέρδη στους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια, αποτελεί ο αγωνιστικός γιορτασμός της 99ης επετείου του Κιλελέρ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, που οργάνωσαν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας και η Επιτροπή Αγώνα του μπλόκου της Νίκαιας, ήταν μαζικό και δυναμικό, αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν καμιά βάση οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και άλλων «καλοθελητών» ότι οι αγρότες είναι ευχαριστημένοι με τα «ψίχουλα» που τους πρόσφερε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την πρόσφατη μεγάλη πανελλαδική, παναγροτική κινητοποίηση. Οπως, χαρακτηριστικά σημείωσε στην ομιλία του ο Βαγγ. Μπούτας, «οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι "με τα τρακτέρ παρά πόδα" και δεν πρόκειται να πέσουν στην παγίδα των "διαλόγων" που στήνει η κυβέρνηση».

ΜΠΡΟΣΤΑ από το επιβλητικό μνημείο του κολίγα συγκεντρώθηκε πλήθος μικρομεσαίων αγροτών από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας, αποτίοντας φόρο μνήμης και τιμής στην εξέγερση των κολίγων και δίνοντας την υπόσχεση συνέχισης και έντασης της πάλης για την ικανοποίηση των ουσιαστικών αιτημάτων που τέθηκαν στην κινητοποίηση του περασμένου Γενάρη, ιδιαίτερα από το μπλόκο της Νίκαιας.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ των αγωνιζόμενων αγροτών βρέθηκε πλήθος εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, νέων των σπουδών και απόμαχων της δουλειάς, για να δηλώσουν ότι όλα τα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης χρειάζεται να συνενώσουν τις δυνάμεις τους σ' ένα κοινό, αγωνιστικό μέτωπο, που θα μάχεται για την ανατροπή της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και τη δημιουργία των κοινωνικών και πολιτικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής,- φιλολαϊκής, πολιτικής.

ΟΙ ΝΕΟΙ αγροτικοί αγώνες θ' αναδείξουν, ακόμα πιο καθαρά, την προοπτική για τη μικρομεσαία αγροτιά που βρίσκεται σε μια διαφορετική οργάνωση της αγροτικής οικονομίας, η οποία θα στηρίζεται στους κρατικές, καθετοποιημένες αγροτικές επιχειρήσεις και στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς θα αξιοποιεί όλα τα παραγωγικά πλεονεκτήματα και θα ενεργοποιεί όλες τις παραγωγικές ανάγκες, για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού μας, με επαρκή, φτηνά και υγιεινά προϊόντα.

ΑΥΤΗ τη διαφορετική οργάνωση της αγροτικής οικονομίας δε θα την προωθήσουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - ούτε και κυβερνήσεις κεντροαριστερής ή κεντροδεξιάς συνεργασίας - που κινούνται στον «ντορό» του ευρωμονόδρομου και υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Επομένως, οι αγώνες της αγροτιάς χρειάζεται να συνδέσουν το αίτημα για αλλαγή πολιτικής με την αναγκαιότητα αλλαγής σε επίπεδο εξουσίας, με την ανάγκη, δηλαδή, ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων και ανάδειξης της Λαϊκής Εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ