Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΚΑΡΙΑ
Σήμερα η απεργία για τα προβλήματα στην Υγεία

Σε πανικαριώτικη απεργία και συγκέντρωση στον Αγιο Κήρυκο προχωρούν οι κάτοικοι του νησιού σήμερα 17 Μάρτη, στις 11.30 το πρωί, με κεντρικό αίτημα να υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες Υγείας και για όλες τις μέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια κυρίως, οι υγειονομικές υπηρεσίες και υποδομές του νησιού υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού.

Για το λόγο αυτό πλήθος εκπρόσωποι από εργατικά σωματεία και φορείς καθώς και οι τρεις Δήμοι της Ικαρίας μετά από συγκέντρωση - σύσκεψη πριν από περίπου δύο εβδομάδες με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα ζητήματα υγείας συμφώνησαν στη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής και σε συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο, ώστε, αρχής γενομένης από σήμερα, να ακολουθήσουν συντονισμένα μια σειρά από κινητοποιήσεις για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Σε ανακοίνωση - υπόμνημα το Συντονιστικό Φορέων για την Υγεία στην Ικαρία και στους Φούρνους στο οποίο συγκεντρώνονται υπογραφές (απεστάλη και στον υπουργό Υγείας) σημειώνονται τα βασικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα:

  • Η δημιουργία σταθμού αιμοδοσίας, καθώς και μονάδας αυξημένης φροντίδας παραμένει ζητούμενο.
  • Για την ίδρυση ΕΚΑΒ στο νομό, προκηρύσσονται θέσεις προσωπικού, ο απαραίτητος εξοπλισμός, αλλά η λειτουργία του αναμένεται...
  • Το αίτημα για τη λειτουργία των απαραίτητων κλινικών για ένα νοσοκομείο, σε 24ωρη βάση, ακούγεται εξωπραγματικό, όταν βασικές ειδικότητες, απολύτως απαραίτητες, απουσιάζουν.
  • Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με εφημερίες νοσηλευτικού προσωπικού και αγροτικών γιατρών από άλλες περιοχές.
  • Τα αγροτικά ιατρεία συχνά πλέον είναι χωρίς γιατρό, η κατάσταση με τα ασθενοφόρα είναι πάντα απαράδεκτη, αναξιοποίητος μένει ο εξοπλισμός λόγω έλλειψης προσωπικού.

Καταλήγοντας τονίζεται: «Είναι πλέον κοινοτοπία να περιγράφουμε μια κατάσταση στο χώρο της Υγείας, για τα νησιά μας, που επαναλαμβάνεται αρκετά χρόνια τώρα και χειροτερεύει διαρκώς. Ζούμε στο πετσί μας τις συνέπειες των αντιδραστικών αλλαγών στο χώρο της Υγείας που συστηματικά έχουν προωθηθεί από όλες τις προηγούμενες και την τωρινή κυβέρνηση. Αρνιόμαστε να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση. Διεκδικούμε και παλεύουμε: Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ