Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σενάρια για... ρωσική βάση

ΜΟΣΧΑ - ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Τα ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη είναι καλοδεχούμενα στη Βενεζουέλα όποτε χρειάζονται να κάνουν έναν σταθμό», τόνισε ο Πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης εκπομπής του «Alo, Presidente», ωστόσο αρνήθηκε τα σενάρια που τον δείχνουν να έχει προσφέρει το έδαφος της χώρας για την εγκατάσταση ρωσικής στρατιωτικής βάσης στο νησί Ορτσίλα, στη θάλασσα των Αντιλλών. Παράλληλα, κατηγόρησε όσους παραποιούν τις δηλώσεις του, σημειώνοντας ότι αυτοί οι ίδιοι είναι που παραχώρησαν την κυριαρχία της χώρας στους Γιάνκηδες.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφαξ» μετέδωσε πως ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών στρατηγικών αεροπορικών δυνάμεων, στρατηγός Ανατόλι Ζιχάρεφ, δήλωσε πως η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιεί βάσεις στην Κούβα και τη Βενεζουέλα για τις αποστολές των στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών της. Στη συνέχεια ωστόσο, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Αλεξέι Παβλόφ, ανακοίνωσε ότι ο στρατηγός Ζιχάρεφ μιλούσε υποθετικά και πως πρόκειται για «τεχνικές δυνατότητες» του στρατού και όχι βάσεις.

Ο Τσάβες παράλληλα ανακοίνωσε ότι το εν λόγω νησί θα αξιοποιηθεί από το κράτος ώστε να αναπτυχθεί η διατροφική βιομηχανία και η αλιευτική παραγωγή και σε αυτό θα συμβάλει και ο στρατός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ