Πέμπτη 19 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διάλογος για αναπλήρωση του φόρου

Διάλογο ξεκινούν στις 4 του Απρίλη κυβέρνηση και ΚΕΔΚΕ για την αναπλήρωση των χαμένων εσόδων των δήμων από τη μείωση, από 2% σε 0,5%, του τέλους παρεπιδημούντων. Ετσι, ο Ν. Κακλαμάνης δεν παραιτείται από την προεδρία της ΚΕΔΚΕ, όπως είχε «απειλήσει», και η κυβέρνηση επιτυγχάνει την κατάργηση ενός θεσμοθετημένου πόρου των δήμων.

Η «θετική εξέλιξη», όπως χαρακτήρισε χτες ο Ν. Κακλαμάνης - μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου - την έναρξη διαλόγου με την κυβέρνηση για την αναπλήρωση του πόρου από άλλον (ή με το 25% του ΕΤΑΚ ή με τη θεσμοθέτηση φόρου επιτηδεύματος, είναι η πρόταση της ΚΕΔΚΕ), ήταν μάλλον αναμενόμενη.

Η εμπειρία δείχνει ότι κυβέρνηση και ΚΕΔΚΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ)συμπορεύονται στη λογική να εισπράττει έσοδα η Αυτοδιοίκηση από φόρους, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό και το συλλογικό όργανο του θεσμού αρνείται πεισματικά να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση των δήμων με ένα συγκεκριμένο αυξημένο ποσοστό επί του κρατικού προϋπολογισμού και όχι με ποσοστά επί κρατικών φόρων που αλλοιώνονται και αποδίδονται κατά το δοκούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ