Πέμπτη 19 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δε συμφωνούμε να αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις

Συνάντηση με εργαζόμενους της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία είχε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει δηλώσει στο παρελθόν και τώρα δηλώνει για άλλη μια φορά ότι η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία μπορεί να ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, είναι υπηρεσία του κράτους και στο βαθμό που υπάρχουν σκέψεις και τοποθετήσεις για κάποια μορφή ιδιωτικοποίησης ή μετατροπής της σε ανεξάρτητη αρχή, εμείς θα αντιταχθούμε.

Μπορεί να έχουμε διαφωνία με το κράτος το οποίο ζούμε, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε να αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις. Και πολύ περισσότερο υπηρεσίες, για τις οποίες έχει ευθύνη το κράτος, να μετατίθενται σε άλλα κέντρα, τα οποία κανείς δεν μπορεί να τα ελέγξει ούτε και μέσα από το Κοινοβούλιο».

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο αλλαγής του νομικού καθεστώτος, καθώς το τελευταίο διάστημα, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ν. Κλουβάτος, από την αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα ακούγονται διαφορετικές προτάσεις. Οι εργαζόμενοι στην ΕΣΥΕ σημειώνουν επίσης ότι το παρεχόμενο στατιστικό υλικό και πληροφόρηση ταξινομείται στη βάση της μεθοδολογίας και των ορισμών που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Γιούροστατ), η οποία στη συνέχεια και το αξιολογεί.

Είναι φανερό ότι η ποιότητα του στατιστικού υλικού είναι αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της «μεθοδολογίας», όπως επίσης είναι φανερό πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν - και δε θα μπορούσαν να έχουν - σχέση με «μαγείρεμα» των στοιχείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ