Πέμπτη 19 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Θέλετε τις δυνάμεις καταστολής απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ στη Βουλή, στην κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ περί κουκουλοφόρων

Πρόφαση για νέα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος και περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων αποτελεί η δικομματική κόντρα περί κουκουλοφόρων, επισήμανε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, με αφορμή τη σχετική αντιπαράθεση που ξέσπασε στο Κοινοβούλιο μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κοινός τόπος των τοποθετήσεων των εκπροσώπων των δύο κομμάτων ήταν η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών με τη ΝΔ ...να προκρίνει την αστυνομική παρεμβατικότητα και το ΠΑΣΟΚ την ενίσχυση των ασφαλίτικων μεθόδων.

Αναφερόμενος στην ουσία του θέματος ο Νίκος Καραθανασόπουλος, με βάση τα τελευταία γεγονότα τόνισε ότι «επιβεβαιώθηκε ο προβοκατόρικος ρόλος των κουκουλοφόρων. Λειτουργούν κάτω από διατεταγμένο σχέδιο, που το σχέδιο αυτό αποκαλύφθηκε ως ένα βαθμό χτες με τις αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής. Τι είναι, λοιπόν, αυτό το σχέδιο; Να συμβάλουν στο να επιταχυνθεί η διαδικασία, να υλοποιηθούν τα ευρωενωσιακού χαρακτήρα μέτρα που θωρακίζουν το σύστημα, που καταστέλλουν ατομικά και συλλογικά δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Και αυτά τα μέτρα προσπαθείτε να τα υλοποιήσετε.

Αλλού είναι το πρόβλημα, όσον αφορά την προστασία των ανθρώπων και της περιουσίας τους. Είναι το ζήτημα του προσανατολισμού των δυνάμεων της Αστυνομίας, ότι, δηλαδή, τις θέλετε ως δυνάμεις καταστολής απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Αυτό, λοιπόν, το χαρακτήρα και το ρόλο τους προσπαθείτε να τον επιβεβαιώσετε κάθε στιγμή».

Νωρίτερα στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντάλλαξαν κούφιες κατηγορίες περί αναποτελεσματικότητας της αστυνομίας. Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου επισήμανε ότι επί ΠΑΣΟΚ «είχαμε το κάψιμο του Πολυτεχνείου», προσθέτοντας πως «πρέπει κάποτε να αποφασίσουμε τι είδους Αστυνομία θέλουμε. Να εφαρμόζει το νόμο ή να έχει τα χέρια στις τσέπες και να παρακολουθεί».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Ε. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να ενισχύσει την επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας και κυρίως τις υπηρεσίες Ασφάλειας ώστε να συλλέγουν νομίμως πληροφορίες, καλλιεργεί την αίσθηση ότι πρέπει να κάνουμε πιο αυστηρό το Ποινικό Δίκαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ