Σάββατο 21 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Με αποφασιστικότητα και καλή οργάνωση

Πλατύ κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στην πλατεία Ομόνοιας, στις 10.30 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία και τη συγκέντρωση στην Αθήνα
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία και τη συγκέντρωση στην Αθήνα
Σημειώνοντας ότι «αυτή η ώρα είναι ώρα μεγάλης ευθύνης και δε χωράνε δισταγμοί και ταλαντεύσεις», το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί εργαζόμενους, εργαζόμενες, άνεργους, συνταξιούχους, μετανάστες, νέους και νέες να μπουν μαζικά στη δράση για την πανεργατική πανελλαδική απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 2 Απρίλη. Μετά τα συλλαλητήρια στις 17 του Μάρτη, να παλέψουν για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, με κεντρική αυτή της Αθήνας στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας. Να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε η καπιταλιστική κρίση, η επιθετικότητα της πλουτοκρατίας και η αντιλαϊκή πολιτική να πάρουν απάντηση με μαζικό ταξικό αγώνα, εντείνοντας τις προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

«Καλύτερη οργάνωση, περισσότερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις στις κινητοποιήσεις, αποδυνάμωση των δυνάμεων που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτό θα δώσει δύναμη στην εργατική τάξη, για να ανταποκριθεί στη σκληρή αναμέτρηση με την πλουτοκρατία, την αντιλαϊκή πολιτική, την καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία», σημειώνει το ΠΑΜΕ και συνεχίζει στην κεντρική του ανακοίνωση: «Οι αιτίες της κρίσης δε βρίσκονται στη μία ή την άλλη διαχειριστική πολιτική, δε βρίσκονται στο "νεοφιλελεύθερο μοντέλο", στον "καζινο - καπιταλισμό", όπως ισχυρίζονται το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και άλλοι υποστηρικτές του συστήματος. Οι αιτίες της κρίσης βρίσκονται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη της πλουτοκρατίας, στην αναρχία της παραγωγής, στη χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

«Οι θέσεις της ΓΣΕΕ, τονίζει το ΠΑΜΕ, οι θέσεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού ήταν και είναι επικίνδυνες. Η εργατική τάξη έχει αντίθετα ταξικά συμφέροντα με το κεφάλαιο, δεν είναι ούτε εταίρος, ούτε συνεταίρος με τους εκμεταλλευτές που πλουτίζουν από το μόχθο της. Η συναίνεση με τους βιομήχανους και τα άλλα τμήματα των εκμεταλλευτών που προβάλλει η ΓΣΕΕ, αποσκοπεί στη στήριξη των επιχειρηματιών, στην επιβολή μαζικών ομαδικών απολύσεων και άλλων αντεργατικών μέτρων που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ)».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά των απολύσεων. Διεκδικούμε την υπογραφή ουσιαστικών Συλλογικών Συμβάσεων. Βάζουμε τις βάσεις για την κλιμάκωση της πάλης και την Απεργία της 1ης Μάη. Δυναμώνουμε το μέτωπο κατά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Καταδικάζουμε τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, γινόμαστε πιο απαιτητικοί. Γιατί εμείς οι εργάτες και οι εργάτριες, εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε τον πλούτο και έχουμε υποχρέωση να τον διεκδικήσουμε. Εχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε καλύτερα, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να ανοίξουμε το δρόμο που αντιστοιχεί στα συμφέροντα και στις ανάγκες των πολλών, το δρόμο που θα μας απαλλάξει από την ανεργία, την ανασφάλεια, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση», καταλήγει, ανάμεσα σε άλλα, η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ