Σάββατο 21 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑ - ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Προχώρησαν σε αποκλεισμό

Σε αποκλεισμό του πορθμείου του Περάματος - Σαλαμίνας προχώρησαν χτες κάτοικοι της πόλης του Περάματος, απαιτώντας το τέλος που εισπράττει ο ΟΛΠ ΑΕ από τα εισιτήρια του πορθμείου να καταβάλλονται στο Δήμο και επίσης ο Οργανισμός να αποδώσει τα ανταποδοτικά τέλη που οφείλει στο Δήμο, τα οποία ανέρχονται σε 17 εκατ. ευρώ.

Η εχθρική τακτική του ΟΛΠ ΑΕ σε βάρος της πόλης του Περάματος, με αρπαγή ελεύθερων χώρων κ.ά., εντάθηκε με τη μετατροπή του σε ανώνυμη εταιρεία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Διαδικασία που άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του πρώτου λιμανιού της χώρας και την παράδοση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), την καρδιά του λιμανιού, στην κινεζική πολυεθνική COSCO, που επικύρωσε στη Βουλή την περασμένη βδομάδα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αποκλεισμό έως τις 24 Μάρτη, ενώ αντιδρούν συνολικά στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, καθώς, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ στην πολυεθνική, αυτή θα έχει άμεσες δραματικές επιπτώσεις σε βάρος της ήδη πολύπαθης εργατούπολης, όπως είναι η αρπαγή κι άλλων ελεύθερων χώρων, η παραπέρα περιβαλλοντική επιβάρυνση και πολλά άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ