Σάββατο 21 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποχώρηση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Ενταση επικράτησε προχτές στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όταν ο νομάρχης, Π. Ψωμιάδης, επέμενε να συζητηθεί, αφού στο μεταξύ είχε εξαντληθεί η ημερήσια διάταξη μετά από τέσσερις ώρες, ένα από τα σημαντικότερα θέματα, αυτό της τροποποίησης του Κανονισμού Εργασιών του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι με την τροποποίηση αυτή, όπως την εισηγείται η πλειοψηφία - και που επιδίωξε άρον άρον να ψηφιστεί - γίνεται ακόμα πιο αντιδημοκρατικός και αντιδραστικός ο κανονισμός λειτουργίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Τελικά, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από το Νομαρχιακό Συμβούλιο όταν το αίτημα για την αναβολή της συζήτησης που υπέβαλαν το απέρριψε ο νομάρχης. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», «οι παρατάξεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου (που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝ και τους Οικολόγους) δημαγώγησαν σήμερα (σ.σ. προχτές) με την προσχηματική αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση, παρά τη συμφωνία τους τόσο καιρό στην ΕΝΑΕ, στην πολιτική για τις αντιδραστικές αλλαγές στη διοικητική δομή της χώρας προς όφελος του κεφαλαίου.

Η ΝΑΣΘ αποχώρησε από τη διαδικασία καταγγέλλοντας το νομάρχη και την πλειοψηφία για την υποβάθμιση της συζήτησης για την τροποποίηση του κανονισμού και της καταλόγισε την κύρια ευθύνη για την εφαρμογή των νέων αντιδημοκρατικών και αντιδραστικών αλλαγών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ