Κυριακή 22 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε τι συμφώνησαν ΓΣΕΕ - ΣΕΒ

1. Να δοθούν 0,66 ευρώ την ημέρα σε 2,1 εκατομμύρια πολίτες που ζουν κάτω από το στατιστικό όριο της φτώχειας.

2. Να διεκδικήσουν από κοινού την άμεση διαχείριση των τεράστιων κονδυλίων που αφορούν στον ΟΑΕΔ και τα οποία κατευθύνονται στις τσέπες της εργοδοσίας μέσω των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

3. Να ζητήσουν νέο πακτωλό χρημάτων και νέο πεδίο δράσης για το τραπεζικό, το κατασκευαστικό και το τουριστικό κεφάλαιο, μέσω του Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών και της Εργατικής Εστίας.

4. Να γίνει λεπτομερής καταγραφή και παρακολούθηση των αναγκών που έχουν οι μεγαλοεργοδότες σε εργατικό δυναμικό προκειμένου πιο αποτελεσματικά να προσαρμοστεί η εκπαίδευση και η κατάρτιση στις απαιτήσεις της κερδοφορίας τους.

5. Πλήρη νομιμοποίηση των ομαδικών απολύσεων, αρκεί ο εργοδότης να μπορεί να τις δικαιολογήσει και να απορροφήσει τους απολυμένους σε βραχύχρονα προγράμματα κατάρτισης.

6. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλει η εργοδοσία για μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων, δηλαδή ακόμα φθηνότερα εργατικά χέρια, στο όνομα του να μην αυξηθεί η ανεργία. Κρατική επιχορήγηση στις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών.

7. Απλοποίηση των γραφειοκρατικών μηχανισμών στις προσλήψεις - απολύσεις, συνολικά στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

8. Καλύτερη εποπτεία στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας (!) για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να «βγάλουν λάδι» τη μεγαλοεργοδοσία.

9. Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και ενίσχυση των κινήτρων για την ίδρυση Επαγγελματικών Ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ