Σάββατο 21 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δε θα περάσει η τρομοκρατία και ο αντικομμουνισμός
  • Απόπειρες τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ από δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στη Γεωπονική της Αθήνας και από δυνάμεις των ΕΑΑΚ και των λεγόμενων «αντιεξουσιαστών» στο Αριστοτέλειο
  • Καταγγελίες των Οργανώσεων της ΚΝΕ

«

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεπεράσει κάθε όριο ο αντικομμουνιστικός οχετός και οι βρώμικες επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ στη Γεωπονική Σχολή Αθήνας σε βάρος των δυνάμεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ». Τα παραπάνω καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ εξηγώντας ότι «οι επί σειρά ημερών ύβρεις, οι τραμπουκισμοί, οι προβοκατόρικες επιθέσεις, οι απειλές από τα στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, τα οποία δε δίστασαν να προπηλακίσουν και να χτυπήσουν φοιτήτρια - στέλεχος της ΚΝΕ, είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην πολιτική δράση των μελών και των φίλων της ΚΝΕ. Είναι απόδειξη της γύμνιας και της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ».

Οπως υπογραμμίζει η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, «αυτό που ενοχλεί είναι η πολιτική και η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η οργάνωση της πάλης των φοιτητών, η οργάνωση της ανασύνταξης και της αντεπίθεσης του φοιτητικού κινήματος». Και επισημαίνει ότι «η αντικομμουνιστική μανία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ήδη βρίσκει την απάντησή της στη μαχητική δράση των κομμουνιστών στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, παντού. Θα πέσει στο κενό, όπως έχει γίνει στο παρελθόν και με άλλες ανάλογες αθλιότητες».

Η ΚΝΕ καλεί «όλους τους φοιτητές, όλους τους νέους να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα, να καταδικάσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την ανασύνταξη του κινήματος, για τα δικαιώματά τους. Να δώσουν ένα ισχυρό χτύπημα προκαλώντας πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ, όπως και στη ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές, όπως και στις φοιτητικές εκλογές. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ και την Πανσπουδαστική με τη δράση τους και την ψήφο τους».

Στη Θεσσαλονίκη

Τις προσπάθειες φίμωσης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από δυνάμεις του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού» χώρου, που συνεχίζονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Χτες και προχτές συνεχίστηκαν οι «τσαμπουκάδες» με «ντου» των εν λόγω δυνάμεων ενάντια στα μέλη της ΚΝΕ, ενώ αναποδογύρισαν τραπεζάκια, έσκισαν αφίσες και απειλούσαν ότι θα χτυπήσουν μέλη της ΚΝΕ. Προχτές στο Πολυτεχνείο οι «αντιεξουσιαστές» και μέλη των ΕΑΑΚ συντονίστηκαν (και μέσω του γνωστού χαφιεδοσάιτ «Ιντιμίντια») σε μία θρασύδειλη επίθεση ενάντια σε μέλη της ΚΝΕ: Κατέβασαν τις αφίσες της ΠΚΣ από τους διαδρόμους της σχολής, αναποδογύρισαν τραπεζάκια της και εμπόδισαν τα μέλη της ΚΝΕ να συζητήσουν με τον κόσμο.

«Τα παραπάνω περιστατικά είναι χαρακτηριστικά της αδυναμίας των παραπάνω δυνάμεων να αντιπαρατεθούν πολιτικά και επί της ουσίας με την ΚΝΕ. Αδυναμία που φαίνεται και από τοποθετήσεις τους σε ΔΣ, που όταν μπήκε το ζήτημα της θρασύδειλης επίθεσης (π.χ. ΔΣ Φυσικού) δεν μπορούσαν να αρθρώσουν ούτε μία λέξη» σημειώνει η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Και υπογραμμίζει: «Η δράση τους είναι πολύτιμη στην αστική τάξη για να εμποδιστεί η μαζικοποίηση και ο αντιμονοπωλιακός - αντιιμπεριαλιστικός προσανατολισμός του φοιτητικού κινήματος. Είναι οι δυνάμεις που θέλουν ένα φοιτητικό κίνημα νεροκουβαλητή του δικομματισμού, που θα αξιοποιείται στα παιχνίδια δικομματικής εναλλαγής των κομμάτων του κεφαλαίου, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, θα αναλώνεται σε αγώνες φθοράς των υπουργών (...) Είναι οι δυνάμεις που ταυτίζονται με βιομηχάνους - ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ για το χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης, ότι δήθεν είναι κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος (π.χ. ανακοίνωση ΕΑΑΚ Χημικού). Τους έχει πιάσει άγχος φαίνεται, μπροστά στην κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, που είναι σύμφυτη με τον εκμεταλλευτικό του χαρακτήρα, να βγάλουν λάδι τους καπιταλιστές».

Η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ σημειώνει ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το φοιτητικό κίνημα έχουν υποχρέωση να χτυπήσουν αποφασιστικά τον αντικομμουνισμό, που χρησιμοποιείται πάντα για να χτυπήσει τις λαϊκές δυνάμεις και τους αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ