Κυριακή 22 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΥΛΙΝΑ ΛΙΑΠΠΗ

ΓΓ του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής

Θα αναρωτιόταν κάποιος: «Γιατί εν μέσω οικονομικής κρίσης στις χώρες της ΕΕ, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να "ανοίξει" υπό την τσέχικη Προεδρία το ζήτημα της καταδίκης του κομμουνισμού και του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε τον 20ό αιώνα και την ταύτισή του με τα εγκλήματα του φασισμού»; Είναι, όπως ήδη φαίνεται, αποφασισμένοι να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες μας. Οι ίδιοι που προώθησαν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, με τραγικές συνέπειες στη ζωή μας, θεώρησαν απολύτως αναγκαίο γι' αυτούς, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και των εκατοντάδων χιλιάδων απολύσεων, να αναθεματίσουν και να ξορκίσουν με βούλα και υπογραφή τον κομμουνισμό και το σοσιαλισμό που γνώρισαν οι λαοί που νίκησαν το φασισμό, τον 20ό αιώνα. Βεβαίως είναι απόλυτα αναγκαίο γι' αυτούς - και είναι και βιαστικοί - διότι στην καθημερινότητα όλων των εργαζόμενων, μέρα με τη μέρα, φουντώνει η οργή, φουντώνει η αγανάκτηση αλλά και εδραιώνεται στη συνείδησή τους η αναγκαιότητα αλλαγής του συστήματος που έχει μεγιστοποιήσει το βαθμό εκμετάλλευσής τους.

Ο ταξικός προσανατολισμός του εργατικού κινήματος που θα αμφισβητήσει και θα συγκρουστεί με την εξουσία τους, είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους. Μα φυσικά ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε έδωσε ελπίδα στους εργαζόμενους της Ευρώπης και όλου του κόσμου και απέδειξε ότι η εργατική τάξη μπορεί να ζήσει ακόμα καλύτερα χωρίς αφεντικά. Το μέλλον τους λοιπόν είναι εκείνο που τους ενδιαφέρει περισσότερο. Φανερώνουν την ανησυχία και την αγωνία τους, ότι οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν και θα οργανώσουν την πάλη τους μπροστά στην καπιταλιστική κρίση. Εκεί λοιπόν σκοπεύουν και όχι μόνο στους κομμουνιστές.

Οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη και στη χώρα μας πρέπει να καταδικάσουν την αντικομμουνιστική αυτή υστερία, γιατί από την πείρα τους ξέρουν ότι ο αντικομμουνισμός δε στράφηκε ποτέ μόνο ενάντια στους κομμουνιστές, αλλά έγινε όχημα των εκμεταλλευτών για το χτύπημα συνολικά της εργατικής τάξης και των αγώνων της. Ιδιαίτερα εμείς οι νέοι εργαζόμενοι, που ίσως να μην έχουμε την πείρα, αλλά μέσα από τον ταχύ ρυθμό που χειροτερεύει η ζωή μας, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Με την ένταση των αγώνων μας και την οργάνωση της πάλης μας να απαντήσουμε δυναμικά, να μην πληρώσουμε την κρίση τους, να καταδικάσουμε την προσπάθεια να ξαναγραφτεί η Ιστορία από τους εκμεταλλευτές μας. Την Ιστορία τη γράφουν οι λαοί!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ