Κυριακή 22 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Λαϊκή μαζική απάντηση στον αντικομμουνισμό

Είκοσι Κόμματα έχουν ήδη συνυπογράψει την ανακοίνωση

Με κοινή ανακοίνωσή τους, Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης καταδικάζουν τη νέα αντικομμουνιστική υστερία που κλιμακώνει η Ευρωπαϊκή Ενωση και καλούν τα λαϊκά κινήματα να αντιδράσουν. Το κείμενο της ανακοίνωσης, το οποίο έχουν ήδη υπογράψει 20 Κόμματα, έχει ως εξής:

«Η τσέχικη Προεδρία της ΕΕ, εν μέσω της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, προχωρά σε μια σειρά αντικομμουνιστικών εκδηλώσεων, για να ξαναφέρει στο προσκήνιο την προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό, να ξαναγράψει την Ιστορία και να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις, κυρίως των νέων γενεών. Δε στοχεύει στο παρελθόν, αλλά στο μέλλον. Η επιδίωξη, που εκδηλώνεται μέσα στην ΕΕ (σε χώρες της οποίας ήδη έχουν τεθεί εκτός νόμου αρκετά ΚΚ), για την αναγόρευση του κομμουνισμού και της ταξικής πάλης σε έγκλημα, δεν έχει στόχο μόνο τους κομμουνιστές. Ούτε αφορά μόνο τις χώρες της ΕΕ.

Η αντικομμουνιστική υστερία, που εκδηλώθηκε πριν λίγα χρόνια με το λεγόμενο μνημόνιο για την "ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων" στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και συνεχίζεται και σήμερα, έχει στόχο την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Θέλουν να χτυπήσουν την πρωτοπορία του λαϊκού κινήματος, που αναπτύσσεται ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια και στην προσπάθεια να μεταφέρουν τα βάρη της παγκόσμιας κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Θέλουν να χτυπήσουν την αμφισβήτηση του εκμεταλλευτικού τους συστήματος, την προοπτική μιας άλλης, δίκαιης κοινωνίας, που εκφράζουν η ιδεολογία και οι αγώνες των κομμουνιστών. Με την αντικομμουνιστική υστερία, με το ψέμα και τις διώξεις, επιχειρούν να πλήξουν τις δυνάμεις της αντίστασης και της λαϊκής αντεπίθεσης. Προαναγγέλλουν νέες επιθέσεις σε βάρος της σοσιαλιστικής Κούβας και των λαών που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό.

Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες της προεδρίας της ΕΕ, που πρέπει να τύχουν δυναμικής αντίδρασης και μαζικής καταδίκης από τους λαούς της Ευρώπης».

Τα 20 Κόμματα που μέχρι στιγμής υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση είναι:

-- Κόμμα Εργατών Βελγίου

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχία)

-- Κόμμα των Βούλγαρων Κομμουνιστών

-- Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Εσθονίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

-- Εργατικό Κόμμα Ιρλανδίας

-- Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών

-- Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας

-- ΑΚΕΛ, Κύπρος

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου

-- Ουγγαρέζικο Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα

-- Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας

-- Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ