Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
«Κόκκινη» δυναστεία

Και μαθηματικά πλέον ο Ολυμπιακός κατέκτησε στη Νέα Σμύρνη, με τη νίκη του κόντρα στον Πανιώνιο, το 12ο Πρωτάθλημα στα τελευταία 13 χρόνια και πλέον κάνει σχέδια φιέστας, ενώ περιμένει και το δεύτερο στόχο, που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το φετινό πρωτάθλημα έχει ιδιαίτερη αξία, αφού συνολικά από το 1931 είναι το 37ο και ο Ολυμπιακός ξεπερνάει κατά ένα το σύνολο των υπολοίπων ομάδων μαζί, που έχουν στεφθεί πρωταθλητές (Παναθηναϊκός 19, ΑΕΚ 11, Αρης 3, ΠΑΟΚ 2, Λάρισα 1).

Ετσι λοιπόν, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» σφράγισαν τον τίτλο κόντρα στους «κυανέρυθρους» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στο τέλος «μίλησε» ο Ντούντου χαρίζοντας το τρίποντο - τίτλο.

Ο ΠΑΟ... πέταξε δυο βαθμούς στην Τρίπολη, αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αστέρα, που είναι σε ανοδική τροχιά και έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να τον πιάσει στη δεύτερη θέση, αφού -έστω και δύσκολα- ξεπέρασε το «σκόπελο» του Θρασύβουλου.

Η ΑΕΚ, επίσης σε τροχιά δεύτερης θέσης, νίκησε το Λεβαδειακό και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Σημαντικές νίκες για Εργοτέλη, Αρη και Λάρισα, ενώ ο ΟΦΗ θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για παραμονή μετά τη νίκη του κόντρα στον Πανθρακικό.

Στο μεταξύ παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του «Γηραιού» αποτελεί ο Μάκης Κατσαβάκης, που παραιτήθηκε μετά την ήττα του Ηρακλή από τη Λάρισα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ