Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ωμή παρέμβαση σε βάρος των καθαριστριών

Μέσω της διοίκησης του «Ιπποκράτειου», συνέστησε στις εργαζόμενες να «διώξουν» το ΠΑΜΕ για να «λυθούν» τα προβλήματά τους

Την ωμή παρέμβαση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ), προς τη διοίκηση του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου, η οποία με τη σειρά της, μαζί με τον εργολάβο (ISS) πιέζει τις καθαρίστριες να «διώξουν» τα στελέχη του ΠΑΜΕ για να «λυθούν» τα προβλήματά τους, καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Θυμίζουμε ότι το κλαδικό σωματείο εργολαβικών καθαριστριών στήθηκε πρόσφατα και ήδη έχει κάνει σοβαρά βήματα στη διεκδίκηση των αιτημάτων του στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Αποκάλυψε την κλοπή και κατά των ίδιων των καθαριστριών και κατά του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου από τους εργολάβους. Ανάγκασε - μετά από πολλές δυσκολίες - την Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει μήνυση στον εργολάβο (ISS) και να ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης εναντίον τους. Μάχεται, παρά τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις της διοίκησης του Νοσοκομείου, να εφαρμοστεί εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που λέει ότι «αν ο εργολάβος δεν εφαρμόζει την εργατική νομοθεσία, πρέπει να φεύγει».

Αυτή η δράση των καθαριστριών, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, ενοχλεί, και τον εργολάβο και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Οπως σημειώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, «δεν τους ενδιαφέρει μόνο να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ, τους ενδιαφέρει να σώσουν τους εργολάβους που έχουν άμεση σχέση με τα κόμματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ