Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Αυταρχική κυβερνητική παρέμβαση

Με μια αυταρχική απόφαση, που είναι υποταγμένη στα εσωκομματικά παιγνίδια του κυβερνώντος κόμματος και η οποία βρίσκεται μακριά από τις εκρηκτικές ανάγκες των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων γιατρών, το υπουργείο Υγείας καθαίρεσε χτες το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) διορίζοντας προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή παρότι οι εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ και η συγκρότηση του προεδρείου του ΠΙΣ έγιναν τον περασμένο Φλεβάρη.

Η ιστορία ξεκίνησε την επομένη των εκλογών (8/2/2009) καθώς τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: «ΔΗΚΙ - Νέα Πορεία» (υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ) 5 έδρες, ΠΑΝΔΗΚΙ (ψηφοδέλτιο υπό τον μέχρι τώρα πρόεδρο Μ. Καλοκαιρινό) 4, ΠΑΣΚ Γιατρών 3, «Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών» (ΑΕΓ) 2 και «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών 1. Ακολούθησαν τρεις συνεδριάσεις όπου κυριάρχησε η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο παρατάξεων της ΝΔ, αν θα πρέπει να γίνει μυστική ή φανερή ψηφοφορία. Στην τρίτη συνεδρίαση (7/3/2009) οι πέντε σύμβουλοι της «ΔΗΚΙ - Νέα Πορεία» αποχώρησαν και παρέμειναν δέκα σύμβουλοι, όπου, με μυστική ψηφοφορία, εκλέχτηκε διαπαραταξιακό - από την ΠΑΝΔΗΚΙ και την ΠΑΣΚ - προεδρείο.

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ Γιατρών, Χρήστος Παπάζογλου, τάχτηκε υπέρ του αντιπροσωπευτικού και αναλογικού προεδρείου και υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας, εφόσον υιοθετηθεί η πρόταση για αναλογικό και αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Ομως, τελικά, μετά τις αντεγκλήσεις, απείχε από την ψηφοφορία της εκλογής του προέδρου και στη συνέχεια αποχώρησε. Στη συνέχεια η «ΔΗΚΙ - Νέα Πορεία» ζήτησε από τον υπουργό Υγείας το διορισμό Διοικούσας Επιτροπής στον ΠΙΣ και τη διεξαγωγή νέων εκλογών βάσει ενός Βασιλικού Διατάγματος του 1957 για τη λειτουργία των ιατρικών συλλόγων!

Χτες το υπουργείο Υγείας προχώρησε στο διορισμό Διοικούσας Επιτροπής επικαλούμενο τις αντιδράσεις ορισμένων Ιατρικών Συλλόγων και με την υποχρέωση μέσα σε ένα εξάμηνο την ανάδειξη νέου ΔΣ. Πρόεδρος της προσωρινής ΔΕ ορίστηκε η Β. Ανεμοδουρά, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ο καυγάς μεταξύ των δύο παρατάξεων της ΝΔ, με το σιγοντάρισμα της ΠΑΣΚ Γιατρών, και η παρέμβαση του υπουργείου Υγείας επιχειρούν να συσκοτίσουν το γεγονός πως έχουν την ίδια πολιτική στήριξης των αντιλαϊκών μέτρων στο χώρο της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ