Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πέτυχαν την επαναπρόσληψη εργαζόμενης

Υποψήφια στις εκλογές του ταξικού Σωματείου απολύθηκε από το «Φωκά» και γύρισε στο πόστο της ύστερα από τις αντιδράσεις των ταξικών δυνάμεων

Από τη διαμαρτυρία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης έξω από κατάστημα του «Φωκά»

Motion Team

Από τη διαμαρτυρία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης έξω από κατάστημα του «Φωκά»
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, με μπροστάρη το σωματείο τους, την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και το ΠΑΜΕ, ανάγκασαν την εργοδοσία των καταστημάτων «Φωκάς» να πάρει πίσω την τρομοκρατική απόλυση που πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας, παραμονές των εκλογών του Σωματείου, επιχειρώντας να «τιμωρήσει» εργαζόμενη για τη συνδικαλιστική δράση.

Οπως κατήγγειλε η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, η 28χρονη Μαρία Μαραγκόζη, μητέρα ενός 15μηνου παιδιού, που «κόστιζε» στην επιχείρηση 790 ευρώ το μήνα (!) απολύθηκε με πρόσχημα τους «δύσκολους καιρούς», την «οικονομική κρίση». Στην πραγματικότητα απολύθηκε γιατί τόλμησε να σηκώσει ανάστημα και να μπει υποψήφια στις εκλογές του Σωματείου που ξεκίνησαν χτες. Τόλμησε να μοιράσει την ανακοίνωση της Ενωσης στους συναδέλφους της και να τις καλέσει να συσπειρωθούν στο σωματείο, να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές του.

«Η επιδίωξη του "Φωκά", παραμονές των εκλογών του Σωματείου ήταν να τρομοκρατήσει, να εκβιάσει, να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, ώστε να συνεχίσει να τους εκμεταλλεύεται στυγνά για να αυξάνει τα κέρδη του», σημείωνε η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων. Και ξεκαθάριζε ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την επόμενη κιόλας ώρα με τη μαζική, δυναμική κινητοποίηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης έξω από το κεντρικό κατάστημα του «Φωκά» στη Θεσσαλονίκη.

Χτες, Πέμπτη, η εργοδοσία εξαναγκάστηκε σε αναδίπλωση. Αμέσως μετά, κλιμάκιο συνδικαλιστών του σωματείου μαζί με την απολυμένη μωρομάνα, περιόδευσε στους εργαζόμενους στα καταστήματα του «Φωκά», ανακοινώνοντας την υπαναχώρηση της εργοδοσίας. Τους κάλεσε να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, συλλογικά, με εμπιστοσύνη στο ταξικό συνδικάτο τους, να δώσουν τη μάχη απέναντι στην ένταση της εργοδοτικής επίθεσης. Η νίκη αυτή δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν.

«Είναι μεγάλη νίκη του Σωματείου, του ΠΑΜΕ, που με συνέπεια υπερασπίζονται το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία», δήλωσε στο «Ρ» η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να αποτρέψουμε την απόλυση, να σταματήσουμε τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Η ανάκληση της απόλυσης από την επιχείρηση "Φωκάς" δείχνει ότι με αποφασιστικότητα με τη μαζική δράση, μέσα από τα ταξικά σωματεία, μπορούμε να αποτρέψουμε απολύσεις, να αντιμετωπίσουμε την αντεργατική επίθεση, να διεκδικήσουμε αιτήματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπαθούν να ξεφορτωθούν πρωτοπόρο κομμουνιστή εργάτη (2010-10-12 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι απολύσεις στα «Hondos» (2010-08-12 00:00:00.0)
Νέες απολύσεις στη Θεσσαλονίκη (2010-08-05 00:00:00.0)
Καμιά ανοχή στις απολύσεις (2007-05-15 00:00:00.0)
Βαρίδι στα κέρδη τα εργασιακά δικαιώματα (2007-04-27 00:00:00.0)
Αυξημένα καθήκοντα μετά τις εκλογές (2006-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ