Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζονται οι απολύσεις στα «Hondos»

Σε κινητοποίηση καλεί σήμερα η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης στις 7 μ.μ.

Ακόμη 3 εργαζόμενες απολύθηκαν την Τρίτη από το κατάστημα «HONDOS APOLLONIA» στη Θεσσαλονίκη, που έρχονται να προστεθούν στις 5 απολύσεις που έγιναν τον Ιούλιο και στις 30 ακόμη που έχουν γίνει από την αρχή της χρονιάς. Μάλιστα αυτή τη φορά οι απολύσεις έχουν στόχο την επιτροπή εργαζομένων της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων που έχει δημιουργηθεί πριν από δύο μήνες. Οι δύο από τις τρεις απολυμένες είναι μέλη της επιτροπής και η τρίτη εργαζόμενη είναι μέλος του σωματείου.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο στην κινητοποίηση που διοργανώνει σήμερα στις 7 μ.μ. στο «HONDOS APOLLONIA» με σκοπό την ανάκληση των απολύσεων.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, η εταιρεία με τις απολύσεις αυτές θέλει να ξεμπερδεύει από τη μια με τις εργαζόμενες που δουλεύουν οκτάωρο και έχουν πλήρη δικαιώματα και από την άλλη με τις δραστήριες εργαζόμενες που δε σκύβουν το κεφάλι στις επιλογές της εταιρείας, αλλά αντίθετα καλούν τις συναδέλφισσές τους σε συσπείρωση στο σωματείο, ενίσχυση της επιτροπής και αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστίθεται ότι η εταιρεία θέλει να έχει προσωπικό με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς δικαιώματα, αναλώσιμο, άρα να είναι ένα προσωπικό χωρίς απαιτήσεις και να μπορεί έτσι να διασφαλίζει την αύξηση των κερδών της.

«Δηλώνουμε πως δε θα κάνουμε πίσω μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις, αλλά και μέχρι να κατακτηθεί στην πράξη η ελεύθερη δράση των εργαζομένων στο σωματείο τους. Η εταιρεία βρίσκει και τα κάνει. Στηρίζεται στην αντεργατική πολιτική και νομοθεσία που της δίνει το δικαίωμα να αυθαιρετεί, να απολύει, να απαγορεύει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση στους εργαζόμενους», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ