Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Ομηροι και απλήρωτοι οι 37 συμβασιούχοι

Ακόμα και για τη δουλειά με ημερομηνία λήξης που έχουν, πληρώνονται με καθυστέρηση!

Την απαράδεκτη τακτική της δημοτικής αρχής Ηλιούπολης και της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης «Ευώνυμος», που εδώ και ένα χρόνο καθυστερούν επανειλημμένως τη μισθοδοσία 37 συμβασιούχων εργαζομένων στην επιχείρηση με δίμηνες συμβάσεις, ενώ τους χρωστούν τα δεδουλευμένα Ιούνη και Ιούλη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης. Οπως σημειώνει ειδικότερα ο Σύλλογος, «παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε για ομαλοποίηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων από τη διοίκηση της επιχείρησης, συνεχίζεται η ίδια τακτική της πληρωμής με έναντι, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχει πάρει ούτε ευρώ για τον Ιούνη».

Καταλήγοντας ο σύλλογος χαρακτηρίζει απαράδεκτο εμπαιγμό απέναντι στους εργαζόμενους την απάντηση της διοίκησης της επιχείρησης ότι τον Ιούνη θα τον πληρωθούν στις 15 Αυγούστου, ενώ τον Ιούλη στις 31 Αυγούστου, καθώς και τη συνειδητή ομηρία τους με τις επαναλαμβανόμενες 2μηνες συμβάσεις και ζητάει: Τη μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στην επιχείρηση σε αορίστου χρόνου και την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει ήδη κάνει παρέμβαση για το θέμα στη δημοτική αρχή, η οποία δηλώνει ότι η επιχείρηση έχει πρόβλημα και κάνει προσπάθειες για την πληρωμή των εργαζομένων. Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή με τις δίμηνες συμβάσεις εκβιάζει και επιβάλλει στους εργαζόμενους τη σιωπή τους μπροστά στο φόβο της ανεργίας και την προσδοκία τους για ένα μεροκάματο. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε αδιέξοδο και πληροφορίες λένε ότι ένας από αυτούς βρίσκεται ήδη σε έξωση από το σπίτι του καθώς δεν έχει να πληρώσει τρία ενοίκια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ