Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Καταγγέλλει το νέο σκανδαλώδες πακέτο

Μοιράζουν ακόμα 25 εκατ. ευρώ σε μεγαλοεργοδότες αλλά συνεχίζουν την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης στο όνομα των «άδειων ταμείων», τονίζει το συνδικάτο

«Την ώρα που ο ίδιος ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ανακοινώνει απώλειες στις αφίξεις το πρώτο επτάμηνο του 2010 μόλις 1,3% σε σχέση με πέρυσι, η κυβέρνηση αποφασίζει και νέο δωράκι με στόχο να διασφαλίσει την υψηλή κερδοφορία των μεγάλων ξενοδοχείων, με την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τουλάχιστον και για το Σεπτέμβριο του 2010».

Τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωση το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να χαρίσει 25 εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοξενοδόχους απαλλάσσοντάς τους από τις ασφαλιστικές εισφορές για τους εποχιακά εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

«Κανένα μνημόνιο, κανένας γενναιόδωρος αναπτυξιακός νόμος δεν είναι αρκετός να χορτάσει τις ορέξεις των μεγαλοξενοδόχων και του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου της χώρας», επισημαίνει ειδικότερα η ανακοίνωση και αναφορικά με την ταυτόχρονη ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης συμπληρώνει: «Οι αντιφάσεις στις εξαγγελίες των επιτελείων της κυβέρνησης είναι πλέον εξόφθαλμες. Ο νέος διοικητής του ΙΚΑ που ανέλαβε την υλοποίηση της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης λεονταρίζει για αυστηρή πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση την επεκτείνει με τζάμπα χρήμα από αυτά που δήθεν δεν υπάρχουν».

«Οι κρατικοδίαιτοι, τονίζει στη συνέχεια, ξενοδόχοι και οι κυβερνήσεις τους που διαχρονικά ξετυλίγουν το νήμα της οριστικής κατάργησης της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν έχουν ανάγκη πλέον από προσχήματα. Οι εργαζόμενοι τους έχουν πια πάρει χαμπάρι. Νιώθουν ήδη εδώ και δεκαετίες στο πετσί τους την ανασφάλιστη δουλειά, την κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων, τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο που υπονομεύουν το ασφαλιστικό τους μέλλον. Τα πιο στυγερά εγκλήματα έγιναν και γίνονται στο όνομα της "διασφάλισης θέσεων εργασίας'' ενώ όλοι πια γνωρίζουν ότι οι απολύσεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο».

Καταλήγοντας το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να μη μείνουν στις διαπιστώσεις, αλλά να δυναμώσουν με τη συμμετοχή τους ακόμη περισσότερο το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο κα τα ταξικά Συνδικάτα, ώστε «να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στα μέτρα και τους νόμους που έχουν στόχο να μας καταντήσουν όλους φθηνούς εργάτες και τη μεγαλοεργοδοσία απαλλαγμένη από κάθε δικαίωμα που κατακτήσαμε με αίμα και αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ