Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΠΛΑΙΣΙΟ»
Καταγγέλλει την εργοδοτική τρομοκρατία

Για το κύμα εργασιακής δίωξης και εκφοβισμού των εργαζομένων που έχουν εξαπολύσει η διοίκηση και οι μέτοχοι του ομίλου ΠΛΑΙΣΙΟ-DOMANI ΑΕΒΕ διαμαρτύρεται με επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση.

Αφορμή για την επιστολή διαμαρτυρίας αποτέλεσε η απόλυση 5 εργαζομένων την περασμένη Παρασκευή, που όλοι τους ήταν ιδρυτικά μέλη του επιχειρησιακού σωματείου και μάλιστα οι δύο από αυτούς μέλη της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του εργοστασίου. Και πριν τέσσερις μήνες η διοίκηση της εταιρείας, «θέλοντας να εκφοβίσει τα μέλη του σωματείου, αλλά και να αποτρέψει νέες εγγραφές σ' αυτό, απέλυσε τρία μέλη του, μάλιστα το ένα μέλος ήταν και ιδρυτικό. Ο εργαζόμενος αυτός, αντιλαμβανόμενος ότι ο σκοπός των ιδιοκτητών του εργοστασίου δεν ήταν άλλος παρά μόνο να πληγεί το ταξικό φρόνημα των εργαζομένων αλλά και του ιδίου, έχει προσβάλει την απόλυσή του στα πολιτικά δικαστήρια, ζητώντας την επαναπρόσληψή του».

H διοίκηση της εταιρείας λέει ότι οι απολύσεις οφείλονται στην κακή οικονομική κατάσταση της ίδιας και γενικά της ελληνικής οικονομίας. Το ΠΛΑΙΣΙΟ ήταν κερδοφόρο το 2009 κατά 650.000 ευρώ και οι ιδιοκτήτες του κάνουν λόγο για προοπτικές ανάπτυξης και περαιτέρω κερδοφορίας.

«Το σωματείο μας είναι ταξικό και μάχεται πλάι στις δυνάμεις του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Η επιχείρηση εδώ και 20 χρόνια δρούσε ανενόχλητη, αφού δεν υπήρχε συνδικαλιστικό όργανο στο εργοστάσιο. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και των κλαδικών συνδικάτων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, η διοίκηση του ομίλου αντιδρά όχι τόσο γιατί απεργούμε, αλλά γιατί απεργούμε πλάι στο ΠΑΜΕ», τονίζει.

«Οι απολυμένοι συνάδελφοι δε θα αποδεχτούν τη δίωξη που προσπαθεί να επιβάλει η εταιρεία εις βάρος τους και θα κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους. Ο αγώνας, συνάδελφοι εργαζόμενοι, το ξέρουμε πως θα είναι δύσκολος, όμως η οργή και η αγανάκτηση όλων μας στην επιχείρηση θα μετατραπεί σε αγωνιστικότητα μέχρι τελικής δικαίωσης των αιτημάτων μας», υπογραμμίζεται στην επιστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ