Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑ
Νοσηλεύονται ακόμα δύο ασθενείς

Ακόμα δύο ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Βέροιας με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, που έρχονται να προστεθούν στα εφτά περιστατικά που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Ο ένας από τους δύο ασθενείς είχε νοσηλευτεί ήδη τον Ιούνη στο νοσοκομείο Βέροιας και στη συνέχεια στο Λοιμωδών Θεσσαλονίκης. Τώρα, εμφάνισε υποτροπή και χρειάστηκε και πάλι να νοσηλευτεί. Το δεύτερο περιστατικό αφορά έναν 84χρονο, ο οποίος εισήλθε στο νοσοκομείο με άλλη πηγή προβλήματος και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι πάσχει από εγκεφαλίτιδα. Και τα δύο αυτά άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ η κλινική κατάσταση των άλλων εφτά ασθενών είναι καλή. Δείγματα και από τους εννέα ασθενείς στο νοσοκομείο Βέροιας έχουν σταλεί στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν πρόκειται για τον «ιό του Δυτικού Νείλου».

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έως χτες είχαν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 21 κρούσματα της νόσου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η συνέχιση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στη Δυτική Θεσσαλονίκη μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για να διαπιστωθεί αν το είδος του κουνουπιού που μεταδίδει τον «ιό του Δυτικού Νείλου» έχει εντοπιστεί στον Νομό Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ