Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΡΟ
Παράνομη ξανά η κινητοποίηση των εργαζομένων

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η προγραμματισμένη για χτες στάση εργασίας των εργαζομένων στο Μετρό από το Πρωτοδικείο.

Το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων στο Μετρό είχε κηρύξει τη χτεσινή πεντάωρη στάση εργασίας, αντιδρώντας στα σχέδια της διοίκησης της εταιρείας και της κυβέρνησης, να απολύσεις 286 συμβασιούχους εργαζόμενους, τονίζοντας πως είναι απαραίτητο προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία του Μετρό. Αντίστοιχη απόφαση είχε πάρει η Δικαιοσύνη στην τελευταία 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει οι εργαζόμενοι του Μετρό, στις 12 του Ιούλη.

Η νέα απόφαση, αυτή, προστίθεται στη βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις την απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, την απεργία των Αιγυπτίων αλιεργατών της Μηχανιώνας... Σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απέρριψε, κατά τη διαδικασία των εργατικών διαφορών, την αγωγή του απολυμένου Νίκου Νικολόπουλου, που ζητούσε την ακύρωση της παράνομης απόλυσής του από την πολυεθνική ΤΖΑΜΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ