Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Επεκτείνει την εργασιακή ανασφάλεια

Στο δήμο όπου διοικούν μαζί οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από ένας στους δύο εργαζόμενους δεν έχουν σταθερή εργασία

Οι εξελίξεις που κυοφορεί ο «Καλλικράτης» μεγαλώνει την ανάγκη οι εργαζόμενοι στους δήμους να συσπειρωθούν στις ταξικές δυνάμεις (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Οι εξελίξεις που κυοφορεί ο «Καλλικράτης» μεγαλώνει την ανάγκη οι εργαζόμενοι στους δήμους να συσπειρωθούν στις ταξικές δυνάμεις (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή Ελευσίνας (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ) πρωτοστατεί στην επέκταση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, αφού, αντί να προσλάβει μόνιμους εργαζόμενους, προκήρυξε θέσεις για την πρόσληψη 5 εργαζόμενων με 8μηνη σύμβαση, συμμετέχοντας άλλη μια φορά στην επίθεση κατά του δικαιώματος και της ανάγκης των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελευσίνας - Μαγούλας. «Η δημοτική αρχή, όπως επισημαίνει ειδικότερα, εφαρμόζει την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που αντικαθιστά τη μόνιμη και σταθερή εργασία με ελαστικές σχέσεις εργασίας (συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, μερική απασχόληση κ.λπ.)».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις υπηρεσίες του Δήμου Ελευσίνας εργάζονται σήμερα περίπου 200 μόνιμοι όταν το οργανόγραμμα μιλάει για 480. Οι υπόλοιπες ανάγκες, καλύπτονται από περίπου 80 συμβασιούχους, οι οποίοι μάλιστα κινδυνεύουν με απόλυση, λόγω εφαρμογής του «Καλλικράτη», ενώ έχει παραχωρηθεί σε εργολάβο η συντήρηση του πρασίνου των πλατειών, με ετήσιο κόστος 200.000 έως 250.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, σχεδιάζει να περάσει κοινωφελείς δραστηριότητες του δήμου σε δημοτική επιχείρηση, στην οποία θα απασχολούνται εργαζόμενοι με κάθε μορφής εργασιακή σχέση.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λοιπόν, επισημαίνει στη συνέχεια η "Λαϊκή Συσπείρωση", που ο σημερινός δήμαρχος Γ. Αμπατζόγλου (στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ), ο οποίος πρωτοστατεί στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, ζήτησε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος, που επιλέχθηκε από ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, για να γυρίσει τους εργαζόμενους στο μεσαίωνα». Ταυτόχρονα, σημειώνει «αποκαλύπτεται και η υποκρισία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ που, από τη μια συμμετέχει στη δημιουργία "πρωτοβουλίας" ενάντια στο Μνημόνιο και από την άλλη η Δημοτική Κίνηση που έχει συγκροτήσει και ο επικεφαλής της, ζητάει επισήμως τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, που υπέγραψε και εφαρμόζει το Μνημόνιο».

«Στις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη, το κριτήριο της ψήφου είναι καθαρά πολιτικό. Δεν προκύπτει κυβέρνηση, προκύπτουν όμως οι βοηθοί της κυβέρνησης για να υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της», επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και συμπληρώνει: «Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο λαός έχει ανάγκη από εκλεγμένους αγωνιστές, συνειδητούς υπερασπιστές των λαϊκών δικαιωμάτων. Οχι από υπερασπιστές των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, υπάκουους διαχειριστές της πολιτικής της κυβέρνησης, "αριστερούς του γλυκού νερού" που, από τη μια, δήθεν κλαίγονται για τα λαϊκά προβλήματα και, από την άλλη, πρωτοστατούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο».

Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την ψήφο στις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη για να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της. Να καταψηφίσουν τα κόμματα της ΕΕ και τους υποψηφίους τους και να διεκδικήσουν:

-- Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

-- Να προσληφθούν μόνιμοι υπάλληλοι.

-- Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

-- Αύξηση φορολογίας επιχειρηματικών κερδών, εκκλησιαστικής περιουσίας και του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας.

«Να ενισχύσουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Ελευσίνας - Μαγούλας, να βοηθήσουν να διαμορφωθεί, σε τοπικό επίπεδο και πανελλαδικά, μια δύναμη αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας, δύναμη που θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ