Σάββατο 28 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Με θέσεις σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική

Προτάσεις των ταξικών δυνάμεων για την ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ μαζί με αγωνιστικό κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς

Eurokinissi

Προτάσεις σύγκρουσης και διεκδίκησης της Παιδείας των πραγματικών λαϊκών αναγκών προβάλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών μπροστά στην 78η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνη. Αυτές τις μέρες το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας συζητάει για την κατάρτιση της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης. Παρόλο που το ΔΣ δεν έχει ακόμα καταλήξει, φαίνεται ότι οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ θα συμφωνήσουν στην ημερήσια διάταξη.

Εκτιμώντας ότι η Γενική Συνέλευση, εκτός της κριτικής των πεπραγμένων του ΔΣ της ΔΟΕ, πρέπει να ασχοληθεί και με τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προτείνει να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη μια σειρά από ζητήματα και να διαμορφωθεί διεκδικητικό πλαίσιο γι' αυτά και πρόγραμμα δράσης. Ετσι, αναφέρεται στις οικονομικές διεκδικήσεις, ζητά επίσης να περιληφθεί το ζήτημα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, το ζήτημα της επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, καθώς και αυτό της δομής και του περιεχομένου της εκπαίδευσης, σημειώνοντας: «Οι επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη στα σχολεία μας και μας υποχρεώνουν να διδάξουμε τα προγράμματα της ΕΕ που επιδιώκουν να αλώσουν νεανικές συνειδήσεις με τις αξίες και τα ιδανικά του κεφαλαίου, να παρουσιάσουν σαν σταθερή και ακλόνητη την κοινωνία της εκμετάλλευσης. Ενα κύμα ημιμάθειας, αμορφωσιάς, αντιεπιστημονικότητας και ιδεολογικής χειραγώγησης απειλεί να σαρώσει τα πάντα (και μέσα από τα νέα βιβλία)».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς με το διεκδικητικό του πλαίσιο που με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα αντιπαλεύει τον πυρήνα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που υλοποιούνται στην εκπαίδευση.

Ακόμα, σημειώνει: «Ολο και περισσότεροι συνάδελφοι και συναδέλφισσες κατανοούν πως μπροστά στην καταιγιστική επίθεση του κεφαλαίου απαιτείται συντονισμένος, ταξικός αγώνας. Που θα συγκρούεται με τον πυρήνα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, θα στοχεύει στην ανατροπή τους, θα προβάλλει αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, θα βαθαίνει την αναμέτρηση με την πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου και των πολιτικών τους στηριγμάτων».

«Βέβαια, γνωρίζουμε πως τέτοιον αγώνα ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει η σημερινή συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΔΟΕ. Αντίθετα, αποτελεί στήριγμα της αντιλαϊκής επίθεσης, αφού σε μόνιμη βάση οι δυνάμεις της πλειοψηφίας υποβαθμίζουν τη σημασία των μέτρων που προωθούνται, επιδιώκουν να συγκαλύψουν τη βαθύτερη στόχευση των αναδιαρθρώσεων, καλλιεργούν αυταπάτες για ταξική συνεργασία και κοινωνικούς διαλόγους, υπονομεύουν την ταξική ενότητα των εργαζομένων», επισημαίνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, και υπογραμμίζει: «Γι' αυτό, η πρότασή μας δεν κατατίθεται στο ΔΣ της ΔΟΕ και μόνο, αλλά σε όλο τον κλάδο και τις μαζικές του διαδικασίες, μαζί με το κάλεσμα για ταξική συσπείρωση και δράση μέσα από το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ