Σάββατο 28 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η κατάργηση του ασύλου δε θα περάσει!

Οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αξιοποιούν τυχοδιωκτικές ενέργειες ομάδων ΕΑΑΚ και «αντιεξουσιαστών» για να θέσουν θέμα ασύλου

Κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές να κάνουν δική τους υπόθεση το ζήτημα της περιφρούρησης του ασύλου, να μαζικοποιήσουν τις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων και να οργανώσουν την πάλη τους, να αλλάξουν την κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα και να βάλουν τέρμα στη διάλυση που έχουν επιβάλει τόσα χρόνια οι δυνάμεις του δικομματισμού (ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) και οι δυνάμεις του τυχοδιωκτισμού και της ενσωμάτωσης (ΕΑΑΚ, ΣΥΡΙΖΑ, «αντιεξουσιαστές»), απευθύνει η Πανσπουδαστική ΚΣ, με ανακοίνωσή της, με αφορμή και τα χτεσινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και την προθυμία των πρυτανικών αρχών να θέσουν θέμα ασύλου. Επιβεβαιώνοντας τις συντονισμένες ενέργειες που γίνονται από ομόκεντρους κύκλους, χτες το απόγευμα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις κτιρίων στη Θεσσαλονίκη. Η διενέργεια της προκαταρκτικής ανατέθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας.

Μετά τις έντονες προσπάθειες όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου να ξεμπερδεύουν με το ζήτημα του ασύλου, με αλλεπάλληλες δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Λ.Α.ΟΣ. για άμεση εφαρμογή του νομικού πλαισίου (νόμος - πλαίσιο), έρχονται με υπερβάλλοντα ζήλο οι Πρυτανικές αρχές - αξιοποιώντας τις τυχοδιωκτικές ενέργειες ομάδων τύπου ΕΑΑΚ και δήθεν «αντιεξουσιαστών» - να θέσουν θέμα ασύλου, καταγγέλλει η Πανσπουδαστική ΚΣ.

Συγκεκριμένα, οι πρυτανικές αρχές όρισαν χτες «Συνεδρίαση της Συγκλήτου» σε αμφιθέατρο του ΑΧΕΠΑ, χωρίς να ενημερώσουν εκπροσώπους των φοιτητών. Μάλιστα, ο εν λόγω «μυστικός δείπνος», που αυτοβαφτίστηκε «Σύγκλητος», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τα μέλη του Πανεπιστημίου να υπερασπιστούν το άσυλο με «παράσταση αποτροπής της "κατάληψης" την Τρίτη 31 Μάρτη στην είσοδο του κτιρίου Διοίκησης»...

«Πάει πολύ οι φανατικότεροι υποστηρικτές της κατάργησης του ασύλου να παρουσιάζονται σαν προστάτες του. Πάει πολύ να το παίζουν τιμητές του ασύλου αυτοί που έχουν καταργήσει κάθε έννοιά του, έχοντας καταντήσει το Πανεπιστήμιο σε ξέφραγο αμπέλι για τις επιχειρήσεις, που με τις ευλογίες τους στελέχη επιχειρήσεων κάνουν μαθήματα σε φοιτητές, εργολάβοι αλωνίζουν στις σχολές και καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα για εκατοντάδες εργαζόμενους. Είναι επικίνδυνη και καιροσκοπική η δράση των δήθεν "αντιεξουσιαστών" και των δυνάμεων της ΕΑΑΚ, που με τις ενέργειές τους προβοκάρουν και συκοφαντούν τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Κανένας δεν τους δίνει το δικαίωμα τις ενέργειες που κάνουν οι ίδιοι να τις χρεώνουν στους φοιτητικούς συλλόγους. Προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στην προσπάθεια κατάργησης του ασύλου, ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικής της ΕΕ - κυβερνήσεων - κεφαλαίου», καταγγέλλει η ΠΚΣ.

«Είναι ξεκάθαρο, σημειώνει, πως στο Πανεπιστήμιο - επιχείρηση που προωθούν η ΕΕ και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει χώρος για άσυλο. Τα κέρδη των επιχειρηματιών που επενδύουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν πρέπει να διαταράσσονται για κανένα λόγο. Σ' αυτό το Πανεπιστήμιο δεν έχουν θέση οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις των φοιτητών και των εργαζομένων, του λαού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποιον ωφελεί η διάλυση και ο εκφυλισμός... (2013-04-16 00:00:00.0)
Προς προβληματισμό... (2009-01-30 00:00:00.0)
Επεισοδιακές συνεδριάσεις συγκλήτων σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ (2008-06-05 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από τους αγώνες φοιτητών - σπουδαστών (2008-05-29 00:00:00.0)
Επικίνδυνα «παιχνίδια» μακριά από τους μαζικούς αγώνες... (2008-05-10 00:00:00.0)
Καταλύθηκε το άσυλο! (1999-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ