Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΥΡΙΟ
Σε ταξική ρότα το Εργατικό Κέντρο

Σημαντικό βήμα μπροστά για την ανασύνταξη του κινήματος στην περιοχή η απόλυτη πλειοψηφία στη νέα διοίκηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι στη ΔΑΣ

Νέοι δρόμοι ανοίγουν για τους αγώνες των εργαζομένων στο Λαύριο
Νέοι δρόμοι ανοίγουν για τους αγώνες των εργαζομένων στο Λαύριο
Ιστορική, ταξική στροφή σήμανε για το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου μετά το συνέδριο στις 8 Μάρτη και τις εκλογές που έγιναν το περασμένο Σάββατο. Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) πέτυχε την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα διοίκηση καταλαμβάνοντας τις 5 από τις 9 έδρες.

Το αποτέλεσμα αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων που επιβράβευσαν τις ταξικές δυνάμεις, που με πείσμα πάλεψαν ενάντια στην πορεία διάλυσης του ΕΚ, την οποία είχαν δρομολογήσει ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ πριν από ένα χρόνο, αρνούμενοι να προχωρήσουν σε εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο. Αντέδρασαν στη διακοπή της λειτουργίας του ΕΚ, που αποφάσισαν ουσιαστικά οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού. Πέτυχαν το διορισμό προσωρινής διοίκησης τον περασμένο Οκτώβρη, η οποία προχώρησε με επιτυχία, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις και πιέσεις, σε συνέδριο και ανάδειξη νέας διοίκησης.

Σαν αποτέλεσμα, η ΔΑΣ κατέλαβε 5 έδρες από 2 που είχε και πήρε την απόλυτη πλειοψηφία. Η ΠΑΣΚΕ καταποντίστηκε στις 2 έδρες από 5, ενώ και η ΔΑΚΕ βρέθηκε με 1 έδρα από 2 που είχε και ακόμα 1 έδρα κατέλαβε ένας ανεξάρτητος από το χώρο της ΠΑΣΚΕ.

Ανακοίνωση της ΔΑΣ

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ χαιρετίζει την εργατική τάξη της Λαυρεωτικής που της εμπιστεύθηκε το ΕΚ για τα επόμενα τρία χρόνια και σημειώνει: «Η ευθύνη που μας βαραίνει είναι μεγάλη, είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι το έργο της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος της Λαυρεωτικής θα το φέρουμε σε πέρας και οι εργαζόμενοι που μας εμπιστεύτηκαν την πρωτιά στο ΕΚ, θα καταλάβουν πολύ γρήγορα ότι έπραξαν το σωστό».

Οπως σημειώνει η παράταξη στη συνέχεια, η επιτυχία των ταξικών δυνάμεων δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία: «Ηταν μια μακρόχρονη προσπάθεια, με δυσκολίες, νίκες και ήττες, πάντα όμως με στοχοπροσήλωση στη δημιουργία σωματείων, στη μαζικοποίησή τους, στο ταξικό πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, αλλά και σταθερή αντιπαράθεση με τον κυβερνητικό εργοδοτικό - συνδικαλισμό. Και η επιτυχία αυτή δεν είναι αποκομμένη από τη δημιουργία του ΠΑΜΕ και την ολοένα μεγαλύτερη επιρροή του στην εργατική τάξη. Η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι εργαζόμενοι στις συνεπείς ταξικές δυνάμεις θα φέρει αργά ή γρήγορα την ανατροπή και σε άλλα ΕΚ, Ομοσπονδίες και στη ΓΣΕΕ».

Καταλήγοντας η ΔΑΣ, επισημαίνει πως γνωρίζει ότι αναλαμβάνει το ΕΚ σε δύσκολες συνθήκες με την κρίση του καπιταλισμού και την επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη. «Οι εργαζόμενοι όμως πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν δύναμη και για τα επόμενα τρία χρόνια θα έχουν στήριγμα έναν πραγματικό υποστηρικτή των συμφερόντων τους. Εχουν στα χέρια τους ένα κάστρο που λέγεται Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, το οποίο θα πρωτοστατεί και θα καθοδηγεί την κάθε μάχη της εργατικής τάξης της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ