Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΝΑΡΑ
Παραμένουν απλήρωτοι και όμηροι

Να λειτουργήσουν τώρα όλα τα εργοστάσια και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα απαιτεί η ΟΕΚΙΔΕ

Να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα εργοστάσια του Ομίλου Λαναρά με όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τα παιχνίδια κυβέρνησης - εργοδοσίας, απαιτεί η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), με αφορμή τη χτεσινή νέα συγκέντρωση των εργαζομένων του Ομίλου, έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος έχει εισπράξει ήδη 20 εκατομμύρια ευρώ, με κρατική εγγύηση, αφήνει ωστόσο απλήρωτους τους εργαζόμενους και δε λειτουργεί κανένα εργοστάσιο, κρατώντας τους έτσι ομήρους στα σχέδιά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, των τραπεζών και της εργοδοσίας, η οποία, όπως διέρρευσε δεν κατέληξε πουθενά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» ζήτησε επιπλέον επιδότηση, με κρατική εγγύηση, ενώ σήμερα αναμένεται νέα συνάντηση. Οι εργαζόμενοι παραμένουν και σήμερα έξω από το υπουργείο.

Αυτές οι εξελίξεις, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά τον εμπαιγμό σε βάρος εκατοντάδων εργαζομένων του Ομίλου από την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Το μέγεθος εξάλλου του παιχνιδιού που έχουν στήσει σε βάρος των εργαζόμενων η εργοδοσία, η κυβέρνηση και η συνδικαλιστική πλειοψηφία, αποκαλύφθηκε και το περασμένο Σάββατο, στη σύσκεψη της ΓΣΕΕ στην Κομοτηνή. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας δεν παραδέχθηκε μπροστά στους οργισμένους εργαζόμενους του Ομίλου ότι η ΓΣΕΕ γνωρίζει το επιχειρησιακό σχέδιο του Ομίλου «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» που προβλέπει τουλάχιστον 250 απολύσεις και κλείσιμο μονάδων στον Εβρο και αλλού.

Μάλιστα, «άδειασε» το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Τσαραμπουλίδη, που πριν λίγες μέρες ενημέρωνε τους εργαζόμενους για το επιχειρησιακό σχέδιο και τους καλούσε να το υιοθετήσουν και ταυτόχρονα να κλιμακώσουν τον αγώνα για να πάρει ο όμιλος τη νέα χρηματοδότηση που ζητά με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ παραδέχθηκε ακόμα ότι σέρνουν τους εργαζόμενους σε νέες θυσίες για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. «Το έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε θυσίες. Αλλά για να σώσουμε την επιχείρηση και όχι τα κέρδη του Λαναρά, του Μυλωνά και των όμοιων τους» είπε και συμπλήρωσε: «Αγωνιζόμαστε να πάρει λεφτά η επιχείρηση. Να τα δώσουν σ' αυτή τη διοίκηση που βάλανε οι τράπεζες, και μαζί με τους εργάτες να σώσουμε την επιχείρηση, να σώσουμε τη δουλειά, να σώσουμε την παραγωγική βάση». Και πρόσθεσε, με νόημα: «Στους αγώνες έχεις και απώλειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ