Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα

Με χυδαία επιχειρήματα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προσπαθεί να αποκρούσει την κριτική των εργαζομένων

Σε νέο αντικομμουνιστικό και αντιΠΑΜΕ παραλήρημα επιδόθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, προκειμένου να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπηρετεί ως στέλεχος πρώτης γραμμής. Η επανάληψη της αντικομμουνιστικής έξαρσης, αυτή τη φορά από την Κομοτηνή, στην περιφερειακή σύσκεψη που έκανε η ΓΣΕΕ το Σάββατο, για την προετοιμασία της απεργίας στις 2 του Απρίλη, δείχνει πως οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας είναι στριμωγμένοι από την κριτική που τους ασκούν όπου βρεθούν και όπου σταθούν οι εργάτες, γι' αυτό και καταφεύγουν στον ωμό αντικομουνισμό.

Στη σύσκεψη του Σαββάτου, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων Δράμας, Καβάλας, Εβρου και Ροδόπης και εργαζόμενοι του Ομίλου «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία». Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - συνεχίζοντας στη γραμμή Πάγκαλου - έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί θρασύτατα ότι οι κομμουνιστές φταίνε για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού έφεραν τον Χίτλερ στο προσκήνιο, με τη «διασπαστική γραμμή» τους στο συνδικαλιστικό κίνημα την περίοδο 1936-1939!

Αναπαράγοντας προβοκατόρικα δημοσιεύματα του αστικού Τύπου και τα μυθεύματα της Ασφάλειας του Βόλου σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, είπε: «Εμείς δεν κάνουμε ότι δε βλέπουμε ότι οι εργάτες είναι μέσα στα ψυγεία και δε μιλάμε στην Επιθεώρηση Εργασίας, γιατί εμείς δεν πάμε να πάρουμε από τους εργοδότες τα λεφτά για να τα βάλουμε στην τσέπη και να μας πιάσουν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα».

Είπε ακόμα πως μόνον ο «Ριζοσπάστης» βλέπει τις «άθλιες συμφωνίες με την εργοδοσία και την επικίνδυνη τακτική της ΓΣΕΕ». Επί της ουσίας, υπερασπίστηκε το πλαίσιο συναίνεσης με τους μεγαλοεργοδότες, άφησε στο απυρόβλητο την πολιτική της ΕΕ, το καπιταλιστικό σύστημα που παράγει την κρίση, και προσάρμοσε τη δημαγωγία του στις αντιπολιτευτικές ανάγκες του ΠΑΣΟΚ. Υπερασπίστηκε ακόμα τη Σύμβαση του ενός ευρώ που υπέγραψε με τους εργοδότες. Ανάλογα υπερασπίστηκε και την επαναχρηματοδότηση της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», κρύβοντας τις απολύσεις και τα λουκέτα που προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ