Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέα πολύνεκρη επίθεση

ΛΑΧΩΡΗ._

Η ακαδημία αστυνομικών Μαναβάν στη Λαχώρη, βρέθηκε χτες στο στόχαστρο ενόπλων, οι οποίοι κατέλαβαν το κτίριο της σχολής, συνέλαβαν ομήρους και επιδόθηκαν σε σκληρές μάχες, που κράτησαν πάνω από οκτώ ώρες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί, τρεις άμαχοι και οκτώ ένοπλοι έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια. Ακόμα, περισσότεροι από 90 αξιωματικούς αναφέρεται ότι τραυματίστηκαν στις μάχες.

Πακιστανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για «αποσταθεροποίηση της χώρας και απειλή της δημόσια ασφάλειας», ενισχύοντας τη θέση των ΗΠΑ, που υποστηρίζουν ότι η κλιμάκωση των επιθέσεων αποδεικνύει ενίσχυση των «ισλαμιστών ανταρτών».

Την ώρα της επίθεσης στη Σχολή βρισκόντουσαν τουλάχιστον 700 εκπαιδευόμενοι αστυνομικοί, όταν άρχισαν να εκρήγνυνται βόμβες και το κτίριο να γεμίζει καπνούς, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός. Οπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, κάποιοι από τους ενόπλους φορούσαν στολή αστυνομικού και ήταν νεαρής ηλικίας.

Τα χτεσινά γεγονότα που όλο και πυκώνουν ενισχύουν την επιδίωξη των ΗΠΑ να εμπλέξουν το Πακιστάν στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» του Αφγανιστάν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ