Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΟΥΒΑ
Συνέχιση του αποκλεισμού

ΑΒΑΝΑ - ΒΙΝΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ.--

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν σκοπεύουν να άρουν τον αποκλεισμό που επιβάλλουν εδώ και δεκαετίες στην Κούβα, υποστήριξε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της «Συνόδου των Προοδευτικών» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Χιλή. Ο Μπάιντεν ισχυρίστηκε επίσης πως η πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην Κούβα χρειάζεται μια «μετάβαση», ενώ δήλωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, «πιστεύουμε πως ο κουβανικός λαός θα πρέπει να αποφασίζει για την τύχη του και να ζει σε ελευθερία και με δυνατότητες οικονομικής ευημερίας».

Αμεση ήταν η απάντηση του Κουβανού ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο στην «Cubadebate», ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά «αξιοθρήνητες δηλώσεις, προκαλούν λύπη και κυρίως λόγω του ότι δεν υπάρχει ούτε μια κυβέρνηση στη Λατινική Αμερική ή την Καραϊβική που να μη χαρακτηρίζει το προκατακλυσμιαίο αυτό μέτρο ως βαρίδι του παρελθόντος».

Τέλος, ο Μπάιντεν έκανε λόγο για μία «νέα αρχή» στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Λατινική Αμερική σύμφωνα με δηλώσεις του Αργεντινού υπουργού Εξωτερικών Χόρχε Ταϊάνα, τονίζοντας πως ο Ομπάμα «είναι έτοιμος να συζητήσει όλα τα θέματα στη σύνοδο της Αμερικής χωρίς εξαίρεση». Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, που επισκέπτεται την Κόστα Ρίκα από χτες, είχε τριμερή συνάντηση με τους Προέδρους της Κόστα Ρίκα και της Γουατεμάλας, Αλβαρο Κολόμ, που μετέβη προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ