Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΗ Γ. ΒΟΥΤΣΗ: Ξεκίνησε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων, η δίκη του Γ. Βούτση - Βογιατζή, που κατηγορείται για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα σχετικά με τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Γκύζη, στις 3 Οκτώβρη του 2007. Οι συνήγοροι υπεράσπισης, Σπύρος Φυτράκης και Γιάννης Ραχιώτης, ζήτησαν την εξαίρεση των 4 ενόρκων, καθώς είναι υπάλληλοι τράπεζας και πιο συγκεκριμένα οι τρεις δουλεύουν στην Εθνική. Τόσο το αίτημα αυτό, όσο και άλλο που αφορούσε την βίαιη προσαγωγή δύο μαρτύρων, απορρίφθηκαν από το δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ληστεία, κατοχή εκρηκτικών υλικών και παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία, αφού, κατά τη σύλληψή του, είχαν βρεθεί στην κατοχή του ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα. Ο Γ. Βούτσης δήλωσε στο δικαστήριο: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για τη ληστεία, όμως σε σχέση με τη χειροβομβίδα δεν δέχομαι την κατηγορία. Δεν επεδείχθη ποτέ, αλλά ήταν μέσα σε ένα σάκο», εννοώντας πως δεν είχε σκοπό να την χρησιμοποιήσει.

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ:Δύο τράπεζες (Αγροτική Τράπεζα και Πειραιώς) στο Περιστέρι, επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, έγιναν εκ νέου στόχοι εμπρηστικών επιθέσεων χθες τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στις εισόδους των δύο τραπεζών, με αποτέλεσμα μετά την ενεργοποίησή τους να σημειωθούν υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.

ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙγια κλοπές απέδρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ξεφεύγοντας από τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν. Πρόκειται για έναν υπήκοο Γεωργίας και έναν υπήκοο Καζακστάν, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για κλοπή 169 ευρώ από σούπερ μάρκετ. Οι δύο δραπέτες αναζητούνται, ενώ σε βάρος των δύο αστυνομικών συνοδών διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Οι δύο αστυνομικοί θα διωχθούν για διευκόλυνση κρατουμένου, εάν οι δραπέτες δε βρεθούν εντός 24ώρου.

ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: Μέσω ΚΕΠ μπορούν να υποβάλλονται πλέον οι αιτήσεις για την έκδοση αδειών οδήγησης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, οι άδειες οδήγησης εκδίδονται πλέον από τις υπηρεσίες μεταφορών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, είτε με την υποβολή αίτησης του πολίτη απευθείας στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΝΑ, είτε μέσω της υποβολής αίτησης στα ΚΕΠ. Οι διαδικασίες που διεκπεραιώνονται μέσω των ΚΕΠ τυποποιούνται και ελέγχονται από το υπουργείο Εσωτερικών και το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο, ώστε να διεκπεραιώνονται ομοιόμορφα από όλα τα ΚΕΠ της χώρας και τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ