Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαζική συμμετοχή παρά τον αυταρχισμό

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές την περασμένη Παρασκευή

Μαζική ήταν η συμμετοχή των σπουδαστών του Συλλόγου Ιδιωτικών Σχολών Θεσσαλονίκης (ΣΥΣΠΙΣ) στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, παρά τον αυταρχισμό των διευθυντών των ιδιωτικών ΙΕΚ.

Στις εκλογές του ΣΥΣΠΙΣ, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 30 Μάρτη κι ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, ψήφισαν σπουδαστές από τα ΙΕΚ Ακμή, Δέλτα, Παστέρ, Ξυνή, Ακτο, DEI και Κέμος. Η συμμετοχή ήταν αυξημένη σε σχέση με πέρσι, ψήφισαν 370 σπουδαστές (από 350 πέρσι), ενώ 22 συμμετείχαν στο ενωτικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΣΥΣΠΙΣ, δημιουργήθηκαν προβλήματα στη διεξαγωγή των εκλογών από διευθυντές σχολών. Συγκεκριμένα ο ΣΥΣΠΙΣ αποκλείστηκε από τους εσωτερικούς χώρους των σχολών, ενώ στα ΙΕΚ Παστέρ και Δέλτα οι διευθυντές έβαλαν τα «τσιράκια» τους να τρομοκρατούν και να προτρέπουν τους σπουδαστές να μην ψηφίσουν. Απειλούσαν με μηνύσεις και αποβολές τα μέλη του συλλόγου, κάνοντας και προσωπικές επιθέσεις. Εφτασαν σε σημείο να μπαίνουν μέσα στα τμήματα κάνοντας συκοφαντικά κηρύγματα για το σύλλογο και τα μέλη του. Απάντηση στον αυταρχισμό των διευθυντάδων των ιδιωτικών ΙΕΚ έδωσαν οι ίδιοι οι σπουδαστές με τη μαζική τους συμμετοχή στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ