Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οχι άλλο τσιμέντο στο «οικοδομικό έκτρωμα»

Την απόφαση της νομαρχίας να προσθέσει τσιμέντο σε συγκρότημα πέντε σχολείων καταγγέλλει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Την απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης να προσθέσει κι άλλο τσιμέντο στο «οικοδομικό έκτρωμα» του συγκροτήματος των πέντε σχολείων (!), στην οδό Κλεάνθους, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, καταδικάζει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΣΑΚ ΔΕΕ σημειώνει ότι παρά την έντονη αντίθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας του συγκροτήματος, η Νομαρχία έστειλε μηχανικούς να κάνουν μετρήσεις, για να επεκταθεί το «οικοδομικό έκτρωμα»! Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ απαιτεί να χτιστεί σε παρακείμενο οικόπεδο νέο διδακτήριο που να καλύπτει τις ανάγκες των δύο Πειραματικών Σχολείων. Και υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα διαιωνίζεται (από το 1999) εξαιτίας της απαράδεκτης πολιτικής «σχολικής στέγης» που έχει εφαρμοστεί από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τις αντίστοιχες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης αφορά στην τσιμεντοποίηση του ελάχιστου ελεύθερου προαύλιου χώρου του συγκροτήματος, όπου συστεγάζονται το 2ο και το 4ο Γυμνάσιο Κάτω Τούμπας, το 20ό ΕΛ, το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και το 2ο Πειραματικό Λύκειο! Δηλαδή, σε χώρο για δύο, ίσως, το πολύ σχολεία συστεγάζονται 1.200 περίπου μαθητές και 200 εκπαιδευτικοί πέντε σχολείων! Και η Νομαρχία έχει αποφασίσει να προσθέσει ένα υπόστεγο και πάνω σε αυτό να φτιάξει άλλες 6 αίθουσες...

Οπως σημειώνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, την αντίθεσή τους στην τσιμεντοποίηση της αυλής, αλλά και την απαίτησή τους για ανέγερση νέου διδακτηρίου σε παρακείμενο οικόπεδο έχουν εκφράσει το Σχολικό Συμβούλιο καθηγητών, γονιών, μαθητών του 2ου Γυμνασίου Τούμπας, ο Σύλλογος των Καθηγητών του 20ού ΓΕΛ, τα 15μελή του 1ου Πειραματικού Λυκείου και του 20ού ΓΕΛ, η Δ' ΕΛΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων του Νομού Θεσσαλονίκης και η ΕΕ της ΕΔΟΘ. Επίσης, η πλειοψηφία των μαθητών του 1ου Πειραματικού Λυκείου «προσυπέγραψε» την απόφαση του 15μελούς του σχολείου τους και η πλειοψηφία των καθηγητών του 4ου Γυμνασίου Τούμπας «προσυπέγραψε» την απόφαση της Δ' ΕΛΜΕ. Εντονες αντιδράσεις καταγράφηκαν, ακόμα, στο Σχολικό Συμβούλιο του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου από καθηγητές και γονείς, όπου κυριάρχησε η άποψη για ανέγερση νέου διδακτηρίου. Πραγματοποιήθηκε επίσης σύγκληση του Σχολικού Συμβουλίου του 1ου Πειραματικού Λυκείου.

Αργά χτες το βράδυ θα συνεδρίαζε η Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, όπου ανήκουν τα εν λόγω σχολεία, για να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο πρόβλημα της σχολικής στέγης των πέντε σχολείων. Το θέμα θα ξανασυζητηθεί σε ειδικό θέμα για τη σχολική στέγη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης μετά το Πάσχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ