Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ
Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι για όλους

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για την απόφαση της ΕΕ σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών

Τους φραγμούς και τα εμπόδια που βάζει η ΕΕ στο δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών στην εκπαίδευση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή την πρόσφατη έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο έκθεσης που αναφέρεται στη μόρφωση των παιδιών μόνο των νόμιμων μεταναστών. Την έκθεση - την οποία στήριξε η ΝΔ, ενώ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΛΑ.Ο.Σ. μη καταψηφίζοντάς την επί της ουσίας τη στήριξαν - στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση από τα παιδιά των μεταναστών που δεν έχουν έγγραφα παραμονής σε μια χώρα.

Η ΕΓ του ΠΑΜΕ τονίζει πως «η πολιτική της ΕΕ είναι τέτοια που αυξάνει τις ανισότητες και τους φραγμούς, οι οποιεσδήποτε αποφάσεις της είναι για να εξειδικεύουν και να διευκολύνουν την προπαγάνδιση και εφαρμογή μιας ασφυκτικότερης για τους μετανάστες πολιτικής» και συμπληρώνει πως η ΕΕ «αντιμετωπίζει τους μετανάστες σαν μηχανές εκμετάλλευσης με τον πιο άγριο και βάρβαρο τρόπο. Με την ίδια λογική αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της εκπαίδευσης των παιδιών των μεταναστών.

Στις χώρες της ΕΕ και στην Ελλάδα καθημερινά ανήλικοι μετανάστες οδηγούνται σε εγκατάλειψη των σχολείων, αλλά και πολύ συχνά στοιβάζονται σε κρατητήρια. Το απαράδεκτο σωφρονιστικό σύστημα, αλλά και η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ κλείνει τις πόρτες των σχολείων για χιλιάδες μεταναστόπουλα και ανοίγει τις πόρτες των φυλακών».

Το ΠΑΜΕ καλεί «τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες, να δυναμώσουν τον αγώνα για τα δικαιώματα όλων μας. Μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να υπερασπιστούν το δικαίωμα της μόρφωσης όλων των παιδιών» και ακόμα καλεί «τους μετανάστες να οργανωθούν στα συνδικάτα, να αγωνιστούν μαζί μας. Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη. Να καταδικάσουν τα κόμματα που στηρίζουν και υπηρετούν τη λογική του ευρωμονόδρομου που υψώνει φραγμούς και στη μόρφωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ