Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο στηρίζει τον αγώνα της ΕΛΜΕ

Ψήφισμα στήριξης της δράσης της ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης (ΚΙ) υπέρ των ωρομισθίων εκπαιδευτικών και παράλληλα, καταδίκης της απεργοσπαστικής επίθεσης που δέχτηκαν στελέχη της ΕΛΜΕ στην Κεφαλλονιά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τη μέρα της πανεργατικής απεργίας (2 Απρίλη), εξέδωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς - Ιθάκης.

Θυμίζουμε ότι στελέχη της ΕΛΜΕ - ΚΙ είχαν κάνει συμβολική κατάληψη στο κτίριο των διευθύνσεων εκπαίδευσης εκείνη τη μέρα, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων των ωρομισθίων, όταν δέχτηκαν επίθεση από διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης που έφτασαν να καλέσουν μέχρι και την αστυνομία.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κεφαλληνίας και Ιθάκης στο ψήφισμά του καταδικάζει «τη γενίκευση του θεσμού του ωρομίσθιου και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση (...) στηρίζει την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ-ΚΙ στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πληρωμή των ωρομίσθιων που παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες στο Νομό (...) καταδικάζει την απεργοσπαστική επίθεση που εξαπολύθηκε στο χώρο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στους απεργούς, την κλήση της αστυνομίας και την κατάδοση των απεργών».

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο δηλώνει ακόμα ότι «στην Εκπαίδευση πρέπει να υπάρχουν μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας από αποκλειστικά μόνιμο, επιμορφωμένο και καλά αμειβόμενο προσωπικό» και προσθέτει ότι «ο χώρος της Παιδείας δεν πρέπει να έχει σχέση με αστυνομοκρατία και τρομοκρατία και ιδιαίτερα σε βάρος απεργών».

Στον αντίποδα των παραπάνω, θυμίζουμε ότι εκδόθηκε ένας χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων από τη ΔΑΚΕ και στελέχη της εκπαίδευσης που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που διαστρέβλωναν πλήρως τα γεγονότα και υπερασπίζονταν την απεργοσπασία. Ως συνέχεια αυτών ήρθε και μια απάντηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων προς την ΕΛΜΕ - ΚΙ, που με έναν τόνο απειλής προς τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς, αναφέρει: «Το δικαίωμα της απεργίας και του συνδικαλιστικού αγώνα κανείς δεν το αμφισβητεί στη δημοκρατίας μας. Ομως, το δικαίωμά σας να καταλαμβάνετε γραφεία, να επιτίθεσθε, να ασκείται σωματική βία, να υβρίζετε εκπαιδευτικούς με λέξεις όπως ρουφιάνοι, δωσίλογοι, φασίστες κ.λπ., αν επιθυμείτε, μπορείτε να το επανεξετάσετε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ