Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Δράση ενάντια στα νέα αυταρχικά μέτρα

Τη σχεδιαζόμενη ένταση της καταστολής των λαϊκών αγώνων, όπως αυτή διαγράφεται καθαρά από τις πρόσφατες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, αλλά και την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για τη «Δημόσια Ασφάλεια», καταγγέλλει στον ελληνικό λαό η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη».

Με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η ειδική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για ζητήματα «εσωτερικής ασφάλειας», αλλά και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης δείχνουν ότι η εγκληματικότητα αξιοποιείται, για άλλη μια φορά, ως πρόσχημα για να χτυπηθούν οι εναπομείνασες κατακτήσεις στο επίπεδο των δημοκρατικών ελευθεριών, μετά από τα συνεχή και διαχρονικά μέτρα αυταρχικής θωράκισης του συστήματος που έχουν πάρει τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία.

Προειδοποιεί ότι στόχος της κυβέρνησης και των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της άρχουσας τάξης, είναι να πάρουν σκληρότερα μέτρα καταστολής των αγώνων, που θα οξυνθούν όσο οξύνεται η εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης.

Ως απόδειξη για τον πραγματικό στόχο των μέτρων αναφέρει την ανάδειξη της αντιμετώπισης της αποκαλούμενης «εξτρεμιστικής» δράσης σε υπ' αριθμόν μία προτεραιότητα. «Πρόκειται για σκόπιμη επιχείρηση ταύτισης των λαϊκών αγώνων με κάθε προβοκατόρικη, τυχοδιωκτική ή εγκληματική ενέργεια, για μεθοδευμένη και ύπουλη συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος. Είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, περί ανάγκης δίωξης του ριζοσπαστισμού και εξτρεμισμού, τις οποίες έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνει ότι οι πραγματικοί στόχοι αποκαλύπτονται ακόμη περισσότερο, αν συνδυαστούν με την εντεινόμενη και εξελισσόμενη επιχείρηση ποινικοποίησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας από την ΕΕ και τον παραληρηματικό αντικομμουνισμό του τ. υπουργού του ΠΑΣΟΚ, κ. Πάγκαλου.

Τονίζει, δε, ότι τα κυβερνητικά μέτρα (από πρόσθετες ομάδες αστυνόμευσης έως κατάργηση του ασύλου) διαπνέονται από το νεοταξίτικο ιμπεριαλιστικό δόγμα ταύτισης της εσωτερικής με την εξωτερική ασφάλεια, προωθούν την εφαρμογή προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων ή προσαρμογών στη νομοθεσία και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Οτι, συνολικά, πρόκειται για μέτρα χτυπήματος των συλλογικών, πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και των μεταναστών, σε συνδυασμό με τη δράση των ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας.

Καταληκτικά, χαρακτηρίζει επείγουσα ανάγκη το εργατικό - λαϊκό κίνημα, χωρίς καθυστέρηση, να εκφράσει τη ριζική, μαζική αντίθεσή του στα μέτρα. Προσθέτει, δε, ότι ως «Δημοκρατική Συσπείρωση» θα πάρει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για το συντονισμό της οργάνωσης της πάλης του λαϊκού κινήματος ενάντια στα νέα, αντιδημοκρατικά, αντιλαϊκά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ