Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΥΟΣΜΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Οχι» στη «διάθεση» δημόσιου σχολείου σε εταιρεία

Η Σχολική Επιτροπή 3ου και 4ου Γυμνασίου Ευόσμου αρνήθηκε να παραχωρήσει το σχολικό κτίριο σε εταιρεία πιστοποίησης ξένων γλωσσών

Να μη δεχτεί να γίνουν οι εξετάσεις αγγλικής γλώσσας της εταιρείας Peoplecert AE του Ομίλου ECDL Ελλάς (πιστοποιήσεις του Διεθνούς Βρετανικού Οργανισμού City & Guilds), στο κτίριο του 3ου και 4ου Γυμνασίου Ευόσμου, έναντι χρηματικής αμοιβής, αποφάσισε η Σχολική Επιτροπή των σχολείων εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή της στην πολιτική εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης.

Παρά τις πιέσεις που δέχτηκε από το μηχανισμό του υπουργείου Παιδείας, η Σχολική Επιτροπή αρνήθηκε να αποδεχτεί την παραχώρηση του σχολικού κτιρίου στην εταιρεία πιστοποίησης αγγλικής γλώσσας έναντι αμοιβής. Καθοριστική για την αντίσταση στην εμπορευματοποίηση ήταν η παρέμβαση της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στη Σχολική Επιτροπή.

Με σχετικό έγγραφο, πρωτοκολλημένο από το υπουργείο Παιδείας προς τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, Γ. Κωνσταντινίδη, η εταιρεία του Ομίλου ECDL «αναλαμβάνει να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων». Σε αυτά υπολογίζει την «καθαρίστρια», «ενίσχυση του ταμείου των Σχολικών Επιτροπών των Σχολείων» (300 ευρώ), «αμοιβή Διευθυντή του κάθε σχολείου» (100 ευρώ), «αμοιβή Επιτηρητή ανά εξεταστή» (30 ευρώ/εξέταση), «αμοιβή Επόπτη ανά εξέταση» (50 ευρώ/εξέταση).

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, παραινέσεις προς διευθυντές σχολείων να παραχωρήσουν τα σχολικά κτίρια για τις εξετάσεις πιστοποίησης της συγκεκριμένης εταιρείας, άσκησε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Γ. Κωνσταντινίδης, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πολιτικής του υπουργείου Παιδείας.

Ο Β. Τζίκας από τη Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής των 3ου και 4ου Γυμνασίου Ευόσμου υπογράμμισε τις ευθύνες του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης που «κάνει πλάτες» στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία εξέφρασε την αντίθεσή της στην εμπλοκή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην πιστοποίηση ξένης γλώσσας και την εκμετάλλευση των δημοσίων υποδομών της εκπαίδευσης γι' αυτό το σκοπό.

Προς τιμήν της, η Σχολική Επιτροπή αποφάσισε να αρνηθεί την παραχώρηση του σχολικού κτιρίου στην εταιρεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ