Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κουτσουρεμένο κονδύλι για τις εφημερίες γιατρών

Με μεγάλη καθυστέρηση και με κουτσουρεμένο το κονδύλι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 681 Β') η κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας Ν. Λέγκα και του υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου για τις εφημερίες των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.

Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε 117,1 εκατ. ευρώ, είναι υπολογισμένο με το μισθολόγιο των γιατρών μέχρι 31.12.2008 και καλύπτει το πρώτο τετράμηνο του 2009.

Τυχόν διαφορές που θα προκύψουν σε εφαρμογή του νέου νόμου για το ιατρικό μισθολόγιο (ν. 3754/2009) θα δοθούν συμπληρωματικά, αναφέρεται στην απόφαση.

Μ' άλλα λόγια η απόφαση για τις εφημερίες καλύπτει το ένα τρίτο των 350 εκατ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό, αντί να υπολογιστούν με την προσαύξηση κατά 75 εκατ. ευρώ που υπολόγισε το ίδιο το υπουργείο Υγείας απ' την εφαρμογή του νέου νόμου.

Την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για την απαραίτητη εγκύκλιο που χρειάζεται για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, ούτε ξεκίνησε καμιά διαδικασία για τις 2.500 προσλήψεις γιατρών, που προβλέπεται, επίσης, απ' το νέο νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ