Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟ ΔΕΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δολοφονική η πολιτική της απελευθέρωσης και του κέρδους

Ανακοίνωση για το προχτεσινό θανατηφόρο «ατύχημα» στον ΑΗΣ Καρδιάς

Το προχτεσινό θανατηφόρο ατύχημα στον ΑΗΣ Καρδιάς, με θύμα τον 50χρονο Νίκο Κωνσταντόπουλο, υπομηχανικό και μόνιμο εργαζόμενο στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ), επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν, για τη ΔΕΗ ΑΕ και τους μετόχους της, αναλώσιμα υλικά και τίποτα περισσότερο.

Η Κομματική Οργάνωση ΔΕΗ του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της «ανταγωνιστικότητας» και της «απελευθέρωσης της ενέργειας» οδηγεί στο θάνατο τους εργάτες. Στο όνομα του κόστους, εντατικοποιείται η εργασία με τη μείωση του προσωπικού και μάλιστα ειδικευμένου, δε λαμβάνονται μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ ΑΕ στο λεκανοπέδιο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας - Αμυνταίου, οι συνθήκες εργασίας γίνονται κάθε μέρα όλο και χειρότερες, με αποτέλεσμα πολλά ατυχήματα, με σοβαρές αναπηρίες, αλλά και θανατηφόρα.

«Την κύρια ευθύνη γι' αυτό, την έχουν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που με την πολιτική τους τόσα χρόνια προωθούν από κοινού την ιδιωτικοποίηση και την απελευθέρωση της ενέργειας». Σοβαρές ευθύνες φέρνουν και οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικάτων, που ελέγχονται από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ που συγκαλύπτουν με τη στάση τους αυτήν την πολιτική και το μόνο που κάνουν είναι να εύχονται το πρόσφατο ατύχημα να είναι το τελευταίο, σημειώνει η ΚΟ ΔΕΗ του ΚΚΕ. Καλεί τους εργαζόμενους, να βγάλουν συμπεράσματά, να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, να ενισχύσουν το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα, για να δυναμώσει η πάλη για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ