Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΝΔΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ενισχυμένη η ΕΣΑΚ

Αύξηση των ταξικών δυνάμεων στις εκλογές του Συνδικάτου

Ακόμα πιο ενισχυμένη αναδείχτηκε η ΕΣΑΚ και η ταξική γραμμή στο Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων σε Ομοσπονδία και ΕΚΑ.

Ειδικότερα η ΕΣΑΚ αύξησε τις δυνάμεις της και κατέλαβε 16 έδρες στη νέα διοίκηση από 15 έδρες που είχε προηγούμενα και επίσης εξέλεξε από 11 αντιπροσώπους για Ομοσπονδία και ΕΚΑ αντίστοιχα, όσους αντιπροσώπους είχε και πριν. Στις αρχαιρεσίες καταδικάστηκε η γραμμή υποταγής της ΠΑΣΚΕ στην κυβερνητική πολιτική, καθώς μειώθηκαν οι δυνάμεις της, καταλαμβάνοντας μια έδρα στη νέα διοίκηση από 2 έδρες που είχε. Επίσης δεν εξέλεξε κανένα αντιπρόσωπο ούτε για την Ομοσπονδία, ούτε για το ΕΚΑ, ενώ προηγούμενα είχε από ένα αντιπρόσωπο αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα η Χ. Τσεντούρου, πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης του Συνδικάτου, μάς δήλωσε: «Παρά τα εμπόδια και τις παρεμβάσεις Πολυζωγόπουλου, την τρομοκρατία σε εργοστάσια και τις μέρες των εκλογών, το κλείσιμο επιχειρήσεων μετά το σεισμό, οι εργάτες και εργάτριες του κλάδου έστειλαν τα μηνύματά τους σε κάθε κατεύθυνση. Με τον ίδιο τρόπο θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι του κλάδου και σε όσους θέλουν - μέσω της ΠΑΣΚΕ - να κάνουν ενστάσεις ή άλλες παρεμβάσεις και να αμφισβητήσουν τις αρχαιρεσίες και τα αποτελέσματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ