Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΕΠΣΙ - ΚΟΛΑ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δεν κλείνει το εργοστάσιο

Διαβεβαιώσεις για διατήρηση του εργοστασίου και αναβάθμιση της λειτουργίας του

Θορυβημένη είναι η διεύθυνση της «ΠΕΠΣΙ - ΚΟΛΑ» Θεσσαλονίκης από την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων της επιχείρησης στην προειδοποιητική 48ωρη απεργία τους, που έληξε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, και από το γεγονός ότι στη διάρκεια της απεργίας δε διακινήθηκε «ούτε ένα μπουκάλι». Ετσι, έσπευσε να διαβεβαιώσει το σωματείο, ότι δε θα προχωρήσει στο κλείσιμο ή στη μεταβίβαση του εργοστασίου.

Οι διαβεβαιώσεις αυτές δόθηκαν από τη διοίκηση της επιχείρησης στο εργοστασιακό σωματείο «Η ΕΝΩΣΗ» κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη της απεργίας. Στη συνάντηση αυτή, το σωματείο ζήτησε να δοθούν όχι φραστικές αλλά έμπρακτες εγγυήσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, κάτι που δέχτηκε η εταιρία.

Συγκεκριμένα, το σωματείο ζήτησε να προχωρήσει η εταιρία στην αγορά και άλλων νέων φορτηγών αυτοκινήτων για τις μεταφορές των ποτών, σε πρόσληψη εργαζομένων στο τμήμα διανομών και στην επαναλειτουργία της γραμμής παραγωγής που την είχε διακόψει πριν δυο χρόνια. Η διεύθυνση, μπροστά στην επιμονή του σωματείου και την εκφρασμένη θέληση των εργαζομένων να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, υποχρεώθηκε να δεσμευτεί ότι μέσα σε ένα μήνα θα πάρει τα έμπρακτα μέτρα για την ικανοποίηση των αιτημάτων του σωματείου.

Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου και μέλος της διοίκησης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιώργος Καλογιαννίδης, τόνισε ότι η απεργία είχε απόλυτη επιτυχία, γιατί εκτός από την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, δεν επετράπη να γίνει καμία διακίνηση προϊόντων και αυτό το γεγονός βάρυνε ασφαλώς στην απόφαση της διεύθυνσης.

«Με την 48ωρη απεργία μας κάναμε μια πρόβα τζενεράλε», υπογράμμισε ο Γ. Καλογιαννίδης. «Δείξαμε ότι μπορούμε να κλείσουμε το εργοστάσιο. Δείξαμε ακόμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για να κρατήσουμε το εργοστάσιο ανοιχτό και να διασώσουμε όλες τις θέσεις εργασίας. Η διεύθυνση δεν μπορεί τώρα να κάνει πίσω. Πρέπει να ικανοποιήσει το αίτημά μας. Αν δεν πάρει τα συγκεκριμένα μέτρα εμείς μετά από ένα μήνα πάλι εδώ είμαστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ