Κυριακή 26 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Στα αχνάρια του Ρόμπερτ Φίσερ
  • Ο Νίκος Μενδρινός νικητής στο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων
  • Ενημέρωση της ΝΣΚ από τη ΓΣ της ΕΣΟ

Ενας τρόπος για να κερδίσεις, είναι να ...παρατηρείς και τις αντιδράσεις του αντιπάλου! Φωτ. του «Ρ» από παλαιότερους Σχολικούς Αγώνες
Ενας τρόπος για να κερδίσεις, είναι να ...παρατηρείς και τις αντιδράσεις του αντιπάλου! Φωτ. του «Ρ» από παλαιότερους Σχολικούς Αγώνες
Στο πρόσφατο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Ρωσίας (νικήτρια ήταν η Tomsk-400 με 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα και 11 βαθμούς, αγωνίσθηκαν οι Γιακοβένκο, Τιμοφέεβ, Ιναρκίεφ, Τιβιάκοφ κ.ά.), αγωνίσθηκε κι ένας 17χρονος Αμερικανός ιταλικής καταγωγής, το στιλ του οποίου θυμίζει τον αξέχαστο Ρόμπερτ Φίσερ! Ο Φαμπιάνο Καρουάνα εντυπωσίασε τους διοργανωτές του Ρωσικού Πρωταθλήματος με την απόδοσή του που έφτασε το 83% με 5 βαθμούς σε 6 αγώνες.

Ο Καρουάνα ενίσχυσε τη ρωσική ομάδα «ShSM-64» μαζί με τους Γκέλφαντ, Βανγκ Χάο, Νάγιερ, Γκράτσεφ, Ριαζάντσεφ, η οποία κατέλαβε τη 2η θέση - νικώντας την πρωταθλήτρια - με 9 βαθμούς σε 7 αγώνες.

  • Στο διαγωνισμό Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων Αττικής, που έγινε στο ΣΟ Αμπελοκήπων και στη μνήμη του GM Βύρωνα Ζάππα, νικητής αναδείχθηκε ο έμπειρος Νίκος Μενδρινός με 17,5 βαθμούς επί συνόλου 30.

Από 15 βαθμούς συγκέντρωσαν οι Χάρης Φουγιαξής, Δημήτρης Σκυριανόγλου και ο βετεράνος Ανδρέας Παπασταυρόπουλος. Ακολούθησαν Σπ. Ιλαντζής 13 β., Ελ. Βλάχος 12,5 β., Ι. Καλκαβούρας 11,5 β., Εμμ. Μανωλάς 11,5 β. Παναγής Σκλαβούνος 11 β., Π. Κονιδάρης 10 β.

  • Την απόρριψη δύο ψηφισμάτων της Νέας Σκακιστικής Κίνησης, στη ΓΣ στις 28 Μάρτη πρότεινε ο αντιπρόεδρος της ΕΣΟ κ. Ευσταθόπουλος. Τα ψηφίσματα αφορούσαν τη νέα περικοπή της επιχορήγησης της ΓΓΑ προς την ΕΣΟ και την ένταξη του σκακιού με νομοθετική ρύθμιση στο Σχολικό Αθλητισμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ