Κυριακή 26 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
67ος ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παιχνίδι και όχι πόλεμος

Να γίνει μια γιορτή του ποδοσφαίρου εύχονται μιλώντας στο «Ρ» οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Ανδ. Σταματιάδης (ΑΕΚ) και Κ. Πολυχρονίου (ΟΣΦΠ)

Ιδιαίτερο πρόσωπο του τελικού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που έχει κατακτήσει το τρόπαιο και με τις δύο ομάδες

Sportidea

Ιδιαίτερο πρόσωπο του τελικού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που έχει κατακτήσει το τρόπαιο και με τις δύο ομάδες
Σε έξι μέρες, το επόμενο Σάββατο, ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ, για το εναρκτήριο λάκτισμα του 67ου τελικού κυπέλλου. Οι φίλαθλοι αμφοτέρων είναι αισιόδοξοι, οι εκτιμήσεις για το ποιος θα επικρατήσει (φυσικά) διίστανται, στις σχετικές συζητήσεις υπέρ και κατά - ανάλογα και την προτίμηση αυτού που τα εκφράζει - των φιναλίστ προβάλλονται ή μειώνονται.

Ο «Ρ» απευθύνθηκε σε δύο (από το πανελλήνιο) εγνωσμένης αξίας βετεράνους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι φόρεσαν την κιτρινόμαυρη και την ερυθρόλευκη φανέλα, αντίστοιχα. Τον Ανδρέα Σταματιάδη και τον Κώστα Πολυχρονίου. Μας μίλησαν για τον επερχόμενο τελικό και εξέφρασαν, ουσιαστικά, την ίδια ευχή.

«Χρόνια τώρα κάνουμε ευχές που ποτέ δεν πραγματοποιούνται. Θέλω ειλικρινά να ευχηθώ, φέτος να γίνουν πραγματικότητα. Να παρακολουθήσουμε όμορφο θέαμα, χωρίς βία και ακρότητες» (Ανδ. Σταματιάδης).

«Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, με όμορφο και ελκυστικό θέαμα. Οι φίλαθλοι να καταλάβουν επιτέλους ότι πρόκειται για 1 1/2 ώρα διασκέδασης και γι' αυτούς. Να κατανοήσουν ότι το ποδόσφαιρο ενώνει και δε διχάζει. Ετσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, από όλους» (Κ. Πολυχρονίου).

Ανδ. Σταματιάδης: Ευκαιρία εξιλέωσης για την ΑΕΚ

Ο λόγος πρώτα στον παλαίμαχο παίχτη της - τυπικά γηπεδούχου - ΑΕΚ, Ανδ. Σταματιάδη: «Σε τέτοια παιχνίδια λόγω της σημασίας τους, άσχετα από την κατάσταση που βρίσκονται οι αντίπαλοι, οι ποδοσφαιριστές παρουσιάζονται διαφορετικοί. Είναι τελικός και παλεύουν για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η χρονιά, όπως ξεκίνησε, έμοιαζε χαμένη για την ΑΕΚ. Τώρα όλοι ξέρουν ότι έχουν μπροστά τους μια ευκαιρία να γλιτώσουν τη χρονιά. Πρέπει να παρουσιαστεί η ομάδα αξιόμαχη και δυνατή. Περιμένω οι παίχτες της ΑΕΚ να έχουν περισσότερο πάθος και θέληση για τη νίκη.

Εχοντας τους δικούς του λόγους ο καθένας, ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα παλέψουν το ερχόμενο Σάββατο για την κατάκτηση του τροπαίου

ICON Press

Εχοντας τους δικούς του λόγους ο καθένας, ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα παλέψουν το ερχόμενο Σάββατο για την κατάκτηση του τροπαίου
Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα. Η ΑΕΚ δεν έχει την ποιότητα που έχει ο Ολυμπιακός σε κάποια σημεία. Ομως πάντα ένας τελικός έχει τη δική του ιδιοσυγκρασία. Σημαντικό στοιχείο για την ΑΕΚ είναι αν θα επιστρέψουν υγιείς, δηλαδή να μπορούν ν' αποδώσουν σύμφωνα με τις ικανότητες τους,οι τραυματίες που αποτελούν βασικές μονάδες».

Κ. Πολυχρονίου: «Φαβορί ο Ολυμπιακός»

Από την πλευρά του ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του - τυπικά φιλοξενούμενου - Ολυμπιακού, Κ. Πολυχρονίου, μας είπε: «Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα, όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο "περίπατο". Σαν να μην υπήρχε αντίπαλος. Αυτό του έχει δημιουργήσει μια θετικότατη ψυχολογία. Οι παίκτες του θα παραταχθούν πιο ελεύθεροι. Εχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό και τις δυνατότητες τους. Εχουν τον "αέρα" του νικητή που λέει "μπορώ να κατακτήσω και αυτόν τον τίτλο".

Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός ξεκινάει ως φαβορί. Εχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο. Εχει καλύτερο σύνολο, θετικότερη ψυχολογία και διαθέτει μονάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν εκμεταλλευτεί σωστά και έγκαιρα τις αδυναμίες της ΑΕΚ μπορεί να πάρει τη νίκη. Βέβαια, δε θα είναι εύκολο. Απέναντί του έχει μια ομάδα πολύ καλή, που "διψάει" για τίτλο».

Αμφότεροι συμφωνούν ότι σε τέτοια παιχνίδια τα προγνωστικά είναι παρακινδυνευμένα. Και θυμούνται την περίοδο '55 - '56, που είχαν βρεθεί αντίπαλοι, με την ΑΕΚ να κερδίζει τελικά 2 - 1:

ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ: «Και τότε ήταν μια ανάλογη με την τωρινή περίοδος. Από το '53 ως το '56 η ΑΕΚ δεν έκανε καλές χρονιές. Είχε γίνει ανανέωση που έφερε μεγάλη κάμψη. Εφυγαν βασικά στελέχη της ομάδας που δεν αναπληρώθηκαν. Ο Ολυμπιακός ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Δε συζητούσε κανείς, ούτε σαν αστείο, ακόμα και την ισοπαλία. "Κατεβήκαμε" με αρνητική ψυχολογία. Αλλά μέσα στον αγώνα αυτό ανατράπηκε. Παίξαμε μπάλα, διεκδικήσαμε το Κύπελλο και το πήραμε».

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ: «Την χρονιά '55 - '56 εμείς ήμασταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί αλλά κέρδισε, με ένα γκολ του Κανάκη σχεδόν από τη σέντρα. Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος. Ομως, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο ποδόσφαιρο, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Πολλές φορές επικρατεί αυτός που είναι πιο τυχερός και εκμεταλλεύεται καλύτερα τις αδυναμίες του αντιπάλου. Πρέπει την αξία σου να την επιβεβαιώσεις μέσα στο γήπεδο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρίσιμη στροφή για... μνηστήρες (2021-05-04 00:00:00.0)
Δοκιμασία για «κιτρινόμαυρους», χωρίς περιθώρια ΠΑΟ και ΠΑΟΚ (2017-08-26 00:00:00.0)
Ντέρμπι στη Λεωφόρο, δοκιμασίες για τα φαβορί (2016-02-20 00:00:00.0)
Επιλογές Νιόπλια (2009-08-26 00:00:00.0)
Οποιος χάσει... χάνεται (2002-04-11 00:00:00.0)
Πίστη για πρόκριση (1998-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ