Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Βόλτα» στη Ρωσία

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η ΑΕΚ επικράτησε πολύ εύκολα στη Ρωσία τους Λάιονς της Αγίας Πετρούπολης (πρώην Λένινγκραντ) με 69-90 (32-48) για την Ευρωλίγκα της ULEB. Η ελληνική ομάδα από την αρχή είχε τον έλεγχο του αγώνα και δεν επέτρεψε ούτε σε μια στιγμή στους αντιπάλους της να αντιδράσουν. Η «Ενωση» ήταν ανώτερη και η διαφορά δυναμικότητας, ήταν εμφανής σε σχέση με την ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς. Στο ημίχρονο η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 48-32, ενώ στα τελευταία 12 λεπτά, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς χρησιμοποίησε τους αναπληρωματικούς του. Κορυφαίοι της ΑΕΚ ο Νίκος Χατζής και ο Μάρτι Μούρσεπ.

Ενα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο του αγώνα ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στον Ηρακλή με 91-76 επί της Παρτίζαν στο «Ιβανώφειο» για τη Σουπρολίγκα της ΦΙΜΠΑ. Καλύτεροι από πλευράς «Γηραιού» υπήρξαν ο Βασίλι Καράσεφ με 21 πόντους, ο Νίκος Χατζηβρέττας με 21 και ο Φράνκο Νάκιτς με 16

Με τον Ντέιβιντ Βον στη σύνθεσή της, που επέστρεψε μετά την τιμωρία του, η Νήαρ Ηστ νίκησε τον Αχιλλέα Καϊμακλίου με 92-60 στον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου Κόρατς και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Η Νήαρ Ηστ δε συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους Κύπριους, τους οποίους νίκησε για δεύτερη φορά. Καλύτεροι από την ομάδα της Καισαριανής ήταν οι Βον (14π) και Μάρσαλ (13π).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ