Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΚΑΠ
«Διαβατήριο»... για το χρηματιστήριο

Αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ποιότητας για την παραγωγική της διαδικασία απέκτησε, μετά από προσπάθειες δύο χρόνων, η Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος (ΣΕΚΑΠ).

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΣΕΚΑΠ, αποτελεί το «διαβατήριο» για την τοποθέτηση των προϊόντων της εταιρίας στη διεθνή αγορά, καθώς είναι η πρώτη ελληνική καπνοβιομηχανία που απέκτησε το συγκεκριμένο πιστοποιητικό (ISO 9002). Παρόμοιο πιστοποιητικό έχουν μόνο τρεις με τέσσερις εταιρίες καπνού σε όλο τον κόσμο και μία ή δύο στην Ευρώπη. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Ηλίας Σεϊτανίδης:

  • Ανακοίνωσε την πρόθεση της διοίκησης να εισαχθεί η εταιρία στο Χρηματιστήριο στο τέλος του 2000.
  • Υποστήριξε ότι η εταιρία «holding» - που θα έχει ένα σημαντικό μέρος του πακέτου των μετοχών - προβλέπεται να είναι συνεταιριστική.

Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του Η. Σεϊτανίδη, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ΣΕΚΑΠ θα κρατήσει τον αμιγώς συνεταιριστικό της χαρακτήρα και δε θα «συνεταιριστεί» με ιδιωτικά συμφέροντα. Φτάνει μόνο ν' αναφερθεί πως κάτι τέτοιο προβλέπεται και από το νέο νόμο - ταφόπλακα για τις συνεταιριστικές οργανώσεις που προωθεί η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ