Τετάρτη 29 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Τρομοκρατία για να μη φτάσουν στην κάλπη

Ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και να ψηφίσουν μαζικά μέχρι τις 3 του Μάη

Η δράση του ταξικού Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τη μεγαλοεργοδοσία, η οποία, αυτές τις μέρες που διεξάγονται οι αρχαιρεσίες στο σωματείο για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, επιχειρεί με διάφορους τρόπους να αποτρέψει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σ' αυτές.

Οπως καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωσή του ο σύλλογος, η εργοδοσία, με παρεμβάσεις της «σε καταστήματα του "Μολ", στο "Αττικα", στη "Νεοσέτ" και αλλού, προσπαθεί να εμποδίσει τους εργαζόμενους να έρθουν να ψηφίσουν στο σωματείο τους». Παράλληλα, το περασμένο Σάββατο η διεύθυνση του καταστήματος «Χυτήρογλου» προσπάθησε να παρεμποδίσει συνδικαλιστική περιοδεία, ενώ αντίστοιχη προσπάθεια έγινε και σε κατάστημα του «Μολ».

Οπως σημειώνει ο σύλλογος, «οι παρεμβάσεις αυτές της εργοδοσίας είναι συνέχεια των δικαστικών παρεμβάσεων του "Τζάμπο", του ΣΕΛΠΕ, που είναι το συνδικαλιστικό όργανο των εργοδοτών, και του εισαγγελέα "Σανιδά", που αποκαλούν τη συνδικαλιστική δράση "εγκληματικές ενέργειες"».

Καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν «τα σχέδια της εργοδοσίας, που μας θέλουν ανοργάνωτους και τρομοκρατημένους για να μπορούν να περάσουν ευκολότερα τα αντεργατικά τους σχέδια, όπως την κατάργηση της Κυριακής αργίας, τη 2ήμερη και 3ήμερη εργασία με αντίστοιχη μείωση μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, να επιβάλουν τις επιπτώσεις της κρίσης στους εργαζόμενους».

Σ' αυτήν την κατεύθυνση καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στην εργοδοσία και όσους την υπηρετούν με τη μαζική τους συμμετοχή στις αρχαιρεσίες που συνεχίζονται καθημερινά και ολοκληρώνονται την Κυριακή 3 του Μάη. Σήμερα, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίσουν στα γραφεία του συλλόγου (Μητροπόλεως 10) από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ