Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συγκέντρωση ενάντια στην αύξηση των εισφορών

Τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι στα γραφεία του Ταμείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην προωθούμενη αύξηση των εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) αυτή τη Δευτέρα 4 του Μάη, στη 1 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία του Ταμείου στην οδό Ακαδημίας 22, όπου θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. Η ομοσπονδία και οι αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, διεκδικούν μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% για όσο διαρκεί η κρίση και μακρόχρονη ρύθμιση των οφειλών.

Ενάντια στις νέες επιβαρύνσεις που προωθούνται, αλλά και συνολικά για τα ασφαλιστικά προβλήματα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών έχει κηρύξει την Τετάρτη, 13 του Μάη, μέρα πανελλαδικής δράσης για το Ασφαλιστικό και διοργανώνει στην Αθήνα συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Τα σενάρια για την αύξηση των εισφορών είναι τρία, για 6, 7 και 8%, με πιθανότερο αυτό της αύξησης κατά 6%, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη αποφασίστηκε η αύξηση των εισφορών για την Υγεία κατά 20%, χωρίς να ανακοινωθεί. Η συνολική επιβάρυνση των ασφαλισμένων υπολογίζεται σε αυτή την περίπτωση από 7,9% ως και 10,8%, ανάλογα με την ασφαλιστική κλάση.

Η αύξηση των εισφορών και μάλιστα πολύ πάνω από τον πληθωρισμό αποτελεί πάγια τακτική της κυβέρνησης και των διοικήσεων του Ταμείου των επαγγελματοβιοτεχνών, με την οποία επιβαρύνονται υπέρμετρα οι ασφαλισμένοι, δε βελτιώνονται οι παροχές και δεν αντιμετωπίζονται τα οικονομικά προβλήματα που οφείλονται στην ελλειπή κρατική χρηματοδότηση, η οποία διαρκώς μειώνεται ή και δεν αποδίδεται ολόκληρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ